Angående att kopiera

Åh, jag kan bli så sjukt sur! Flera gånger har det hänt att folk har härmat eller kopierat (rakt av) t.ex. vårt veckans lördagsgodis. Har sett minst tre bloggar som snott vår idé. Den idé som vi har suttit och kämpat på och planerat och varit sjukt nöjda med! Sedan kommer någon och bara "åh vilken bra idé, vi snor den!". Det är inte särskilt kul. När man lagt timmar till att komma på något riktigt bra så kommer någon och kopierar av idén helt. Jag tycker inte att det är okej.  Man måste förstå att folk kan bli ledsna, och sura. Det är så många gånger man ser bloggar som har gjort ett exakt likadant inlägg som en själv, med exakt samma text. Alltså va?!
 
Det jag vill säga med detta är att det aldrig är okej att kopiera någons idé. Det är inte alls roligt. Så om ni ser någon som härmat/kopierat av något från min blogg, snälla skriv en kommentar till mig!
Var bara tvungen att skriva ett sånt här inlägg, för att det är så många som härmar andra och det är inte kul! Jag hoppas att ni förstår det! Kram! :)
 
 
Postat av: emma.

härlig blogg!
och man blir trött på folk som bara kopierar alltså..

2013-11-17 @ 19:51:54
URL: http://emmalottaa.blogg.se
Postat av: Frida

Sv: Okej! Låter bra! :)

2013-11-17 @ 20:42:31
URL: http://friziness.blogg.se
Postat av: Felicia

Du har såå rätt! Det har hänt mig flera gånger att någon tar bilder, idéer eller hela inlägg från mig. Inte alls kul, det är så fejk!

2013-11-17 @ 20:45:27
URL: http://bunnys.blogg.se/
Postat av: Felicia

Fast samtidigt måste jag säga att det är lite dubbelmoral eftersom du själv kopierar andras bilder utan att ange riktig källa :) Om du tar en bild från google eller weheartit duger det inte att skriva ut "weheartit" som källa, för det är bara en sökmotor. Du måste skriva ut hela länken, eller länka direkt till själva bilden! Som jag gör i mina collage, här t.ex: http://bunnys.blogg.se/2013/november/christmas-feelings.html då anger jag källa till varje bild så att rätt person kan få cred för sin bild! :)

2013-11-17 @ 20:48:51
URL: http://bunnys.blogg.se/
Postat av: Frida

Inspireras, inte kopieras är ett bra ordspråk :)

2013-11-17 @ 21:25:27
URL: http://wecountingstars.blogg.se
Postat av: ♫♪ sandra - en musikblogg

håller med, det är inte okej att kopiera men att inspirera någon annan är bara kul :)

2013-11-17 @ 23:52:21
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Mayra

Svar till Bunny: Att lägga ut bilder på en bildsida som google eller Wehertit är en helt annan sak. Tvärtom vill personerna där att bilden ska spridas på så många sätt det finns. Kopiera som MAtilda säger är att folk skriver av hennes idér. Som om hon gör en bild, men bara inte skrivit att hon gjort det, och att någon annan själv tar bilden och tar för sig av äran för att ''ha gjort den''.
Förlåt för denna kommentaren Matilda, var vara tvungen att svara..

2013-11-20 @ 17:02:29
URL: http://mayranarvaez.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


Din blogg/tumblr/URL:


Kommentar: