PLUGGTIPS

 
1. Sitt på en bekväm och lugn plats. Det är viktigt att du ska kunna fokusera när du pluggar och inte bli distraherad av annat. 
 
2. Lägg undan mobilen medan du pluggar. Det är så svårt att kunna plugga om det är tre stycken som sitter och smsar med dig samtidigt. Med detta tipset blir man verkligen så mycket mer fokuserad!
 
3. Ta en paus efter du pluggat i 20 minuter. Detta gör att du håller fokusen uppe istället för att den bara dalar neråt och du blir trött och hängig. Detta gör även att det blir enklare att komma ihåg allting. Pausen behöver bara vara typ två minuter, och DÅ kan du kolla mobilen och kanske röra på dig lite grann.
 
4. Planera. Planera vilka läxor du ska göra först, hur du ska göra dem, osv. Dela upp allt plugg på flera dagar så att du inte sitter där sista dagen och råpluggar, vilket inte är så smart.
 
5. Ta hjälp av andra. Om det är något du inte förstår så är det såå viktigt att du frågar andra om de kan hjälpa dig. Du kan fråga ett syskon, en förälder, en kompis eller en lärare efter lektionen. 
 
6. Börja att plugga när du är som piggast. Om du ska plugga när du kommit hem från skolan, ät något först och börja sedan direkt. Det är heelt omöjligt att plugga när man är trött.
 
7. Ha mål för vad du ska klara. Om du får 20 glosor i engelska så kan du ha som mål att du ska klara minst 17 stycken av dem om ni har glosförhör. Detta gör att man jobbar mer och känner att det finns någon mening till att man pluggar.
 
8. Ha en städad arbetsplats. Om det är stökigt kan det lätt bli rörigt och man hittar inte vad man ska ha, och det blir inget bra. Ha det istället städat och rent, det brukar funka för mig!
 
Har ni några bra pluggtips som ni vill dela er med av? 
Postat av: Nadia

Det där är så sant även när man sitter på kontoret!!

2015-08-19 @ 21:56:55
URL: http://nadiakandil.com
Postat av: Johanna

Bra tips!

2015-08-20 @ 17:15:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


Din blogg/tumblr/URL:


Kommentar: