2015-12-30

 
Godmorgon på er! Vaknade typ precis (dock inte frivilligt, var tvungen att ställa min klocka då jag går upp för sent annars..). Idag händer ganska mycket grejer, ska faktiskt bl a fika med några kompisar och också åka hem till min farfar tror jag. Det ska bli kul!
 
Vad gör ni idag? :)

Veckans bloggläsare v. 52

 
 

Update

 
Hej på er! Bloggen har tyvärr stått tom ett tag, jag vet bara inte riktigt var jag ska börja. Det finns så mycket som jag bara vill skriva och visa bilder på helt enkelt. Men man måste ju börja någonstans?
 
Först och främst, jag hoppas att så många som möjligt hade en bra jul. Det hade jag iallafall. Vi firade med min farfar och min farbror, så det blev en väldigt lugn julafton i år. Men ganska mysigt var det. Jag blev jättenöjd med mina julklappar, jag är verkligen så tacksam över att jag har möjligheten över att få så mycket fint som jag fick. 
 
Vad har ni gjort då, dem senaste dagarna? :)

Länkbyte med Isabel!

 
(Klicka på någon av bilderna eller länken nedanför för att komma till hennes blogg)
Idag gör jag ett länkbyte med Isabel!! På hennes blogg skriver hon om massa olika saker, bl a fotografering och musik som hon har stort intresse för. Isabel lägger upp superfina bilder till hennes inlägg och det märks att hon lägger ner tid på att göra så att allt ser bra ut.
 
 
 
Jag tycker absolut att ni ska spana in hennes blogg, det är så värt! Den är verkligen jättefin.

Jullista

 
1. Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar skulle jag nog säga, dock så älskar jag pepparkaksdegen!!

2. Skumtomtar eller knäck? Båda är så himla gott, men skulle nog säga skumtomtar.

3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad!! Vet honestly inte vad jag tycker om marsipan...

4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar såklart! Gillar inte korv särskilt mycket, haha

5. Julkorv eller julskinka? Gillar inget av det... Är ganska kräsen på julbordet..

6. Lax eller sill? Alltså jag har ju kommit på att jag typ älskar gravad lax. Det är SÅ gott. Så helt klart lax.

7. Sylta eller pastej? Inget av det..

8. Paradis eller Aladdin? Gillar typ två bitar i chokladaskarna, men det får bli Paradis!

9. Revbensspjäll eller Janssons? Janssons! Dock utan ansjovis.

10. Glögg eller julmust? Julmust!!

11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Inget av det, haha

12. Ris a la Malta eller gröt? Inget, haha.

13. Hemma eller borta? Jag tycker verkligen om att vara hemma, fast med massa släkt. Dock så gillar jag att vara borta också.

14. Utomlands eller Sverige? Sverige <3

15. Ge eller få? Båda.

16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Mysteriet på greveholm!

17. Chokladkalender eller paketkalender? Paket såklart??

18. Plastgran eller äkta? Äkta helt klart, luktar ju så juligt!! 

19. Arne Weise eller Ernst? Ernst! <3

20. När vill du att första snön ska falla? Hur mysigt är det inte om det kommer snö dagen innan julafton?? Alltså herregud vad magiskt!!

21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Alltså att det inte varit någon snö?? Ja, typ varje år, haha :(

22. När är det dags att pynta? Börjar lite smått första advent, sen blir det mer och mer!

23. Kan du komma på något negativt med julen? För mig finns det verkligen inget stort negativt, visst har man kanske blivit lite ledsen någon gång om någon annan fått t ex en ny mobil men inte jag, men det är ju egentligen en väldigt liten grej. Det finns ju så många andra som tycker julen är en väldigt jobbig och ångestladdad högtid, då mycket kan hända. Det finns ju dem som istället för att räkna ner till julafton bara vill att allt ska vara över. Jag tänker på er.

24. Favorit julfilm? Julfilmer är det bästa!! Tycker verkligen om Home alone men också Elf & Grinchen.

25. Favorit julkalender? Kommer ihåg att jag gillade Lasse Majas detektivbyrå! Sen råkade jag fastna för förra årets julkalender. Tyckte faktiskt att den var bra!! Jag kommer tyvärr inte ihåg dem gamla julkalendrarna, var så liten när dem sändes :(

26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Jag blir faktiskt väldigt mättad av julen, tycker att det är ganska skönt när allt julpynt ska ner igen. Men det hade inte skadat med några dagar till.

27. När öppnar du dina julklappar? Brukar öppna 1-2 stycken på morgonen och sedan resten på kvällen :)

28. Favorit juldoft? Pepparkaksdeg!! Lätt. Hittade ett doftljus som luktade precis som det, Yankee candle cinnamon stick. Luktar såå gott.

29. Vad framkallar mest julstämning? Att titta på julkalendern, när man äter pepparkakor & lussekatter och alla julreklamer. Och sedan när man kollar på Uppesittarkvällen innan julafton!! Det är det bästa.

30. Vad är viktigast med julen? Att vara med dem man gillar.
 

 
Update: Jag håller på att fixa med en ny header så jag hoppas den kommer upp snart, och då ska jag börja blogga som vanligt igen! <3

Livet kom emellan

 
 
Hej på er! Som ni märkt har jag inte bloggat särskilt mycket på det senaste. Trodde det skulle bli tvärtom när jag fick lov, men behövde nog bara vila ut mig rejält och bara slappa lite. Liten update: jag har blivit galen i tumblr. Om ni inte kollat in min tumblr än så kan ni klicka här. Har börjat följa massa roliga där och jag blir så himla inspirerad.
 
Någon annan som inspirerat mig nu ett tag är Troye sivan, som jag bloggade om för ett tag sedan. Råkade kolla på typ alla hans videos (whoops) och nu lyssnar jag på hans nya album typ 3 gånger om dagen (jag mår bra). Tycker bara han är så himla duktig och jag blir så sjukt inspirerad av det, att jag också vill. Så nu helt plötsligt vill jag göra om min blogg totalt, även fast jag precis ändrade designen, haha. Så det är nog något jag ska försöka fixa. 
 
Annars ska jag försöka komma igång med bloggandet igen, vill verkligen få det att funka. Ser att det är några stycken som kikar in här varje dag utan att jag lägger upp något, credd till er haha. Det kommer!! Jag har tagit massa juliga bilder med min kamera som jag ska försöka lägga upp.

Jullov

 
 
Äntligen jullov!! Så himla efterlängtat.  Efter julavslutningen har jag bara tagit det lugnt, och snart ska jag iväg för det är gymnasiefest. Ska bli superkul även fast jag är ganska trött, haha. Vad gör ni ikväll?

Veckans bloggläsare v. 50

 
 
 

ADVENTSKALENDER -tredje advent

Tredje advent tänkte jag tipsa om två stycken julgodisar man kan baka!
Enjoyyy
 
Källa
 
 

BIRTHDAY


Alltså omg?? Fick en naked 3 palette idag!! Har verkligen velat ha den SÅ länge, säkert 1 ½ år. Testade den idag och den är så jäkla bra, det är helt sjukt. Och färgerna?? Dem är så jäkla fina, rosa/guldiga/lila/bronsiga. Tipstipstips till er som vill ha en bra ögonskuggspalett som funkar till allt!
 
Jag har även fått lite myskläder, pengar och också ett 50mm objektiv till min kamera! Fotade med det på bilderna ovan. Det gör så att det blir kort skärpedjup och det kommer verkligen bli så himla användbart. Är verkligen supertacksam och jättenöjd över det jag fått <3

MY BIRTHDAY

 
Idag fyller jag 16 !!
Äntligen är jag lika gammal som mina andra kompisar, haha. Alltid så när man fyller år sent på året. 
Idag ska jag inte göra något speciellt, äta god middag ikväll och bara njuta av min dag.
Är så otroligt tacksam för allt jag fått idag. Åhåhåh älskar att fylla år.

FAVORIT INSTAGRAMMERS PART 2

Detta instagramkontot hittade jag för några månader sedan och jag tycker verkligen om det! Man får se väldigt många bilder på resor hon gör, och väldigt ofta från Hawaii vilket jag gillar, haha. Så himla fint redigerade och färgglada bilder!
 
 
 Jag har följt Rebeckas instagram nu väldigt länge och jag tycker verkligen att hon förtjänar fler följare! Hennes bilder är verkligen superfina. Måste nog säga att jag tycker mest om hennes inredningsbilder, hennes rum är ju perfekt, haha!
 
 
 Jag kan ju förstå varför denna tjejen har 2 miljoner följare!! Hennes bilder är så himla häftiga. Det är inte bara dem klassiska strandbilderna utan också massa annat från när hon är ute och reser, som t ex bilden längst ner i mitten där hon besöker ett konstgalleri. Tips tips tips!!

Vinterjackor

Direktlänkar: Grå jacka // Vit jacka med luva // Svart jacka // Vit kappa
 
Kolla vilka fina jackor jag hittade på nelly! Är verkligen kär i den vita till vänster. Hade såå gärna velat ha den.
Vilken jacka här ovan är er favorit?

Min helg

 
Hoppas alla haft en bra måndag! Själv är jag redan lite slutkörd då vi har så sjukt mycket i skolan nu, det är galet.. Men får väl planera & försöka stå ut nu, det är ju jullov om 1 ½ vecka och jag fyller år om några dagar. 
 
Här är två bilder från helgen! I lördags bakade vi pepparkakor. Dock så tycker jag mest om degen, haha. Igår hade jag släktkalas, vilket alltid är kul då man får träffa alla kusiner. 
 
Hur var er helg? :)

Veckans bloggläsare v. 49

 
 
 
 

ADVENTSKALENDER -andra advent

 
I den andra luckan tänkte jag tipsa om lite juldekorationer man kan ha! 
Hoppas ni gillar dessa inläggen som kommer upp nu varje söndag till jul! :)
 
 
Jag tycker att det är superfint när det är väldigt enkelt och ljust. På inspirationsbilderna har man även blandat in lite natur, mossa, granar (obviously) och kottar. Tycker att det kan bli väldigt fint om man gör som inspirationsbilden längst ner i mitten. Älskar även att man planterat en liten gran i en kruka, i want!!
 
 
Här är lite fina inredningsgrejer jag hittade inne på H&M's hemsida.  Tycker verkligen att kudden i fuskpäls ser så mysig ut. Den tillsammans med den bruna filten hade verkligen passat så bra ihop!

TROYE SIVAN

Jag har blivit fast igen. Varför har jag inte kollat upp Troye Sivan tidigare?? Han var ju i Sverige i veckan så fick för mig igår att kolla på lite av hans videos. Det slutade med att jag kollade på typ alla hans videos från det senaste året... Alltså wow vad duktig han är! På både musiken och youtube. Om ni inte kollat in honom tidigare, gör det nu!! Han verkar så himla snäll och rolig, haha.
  
 
 
 

1 WEEK

Om en vecka fyller jag 16 år! Det är sjukt hur snabbt tiden går, känns som jag precis fyllde år. Här är lite av det jag önskar mig. Har gått hela året och försökt komma på grejer jag kan önska mig, haha. Ska bli så mysigt att fylla år igen, och nu är det på en lördag!!

FRIYAY

 
 
Såå skönt med fredag!! Behöver verkligen vila ut lite, haha.
Ikväll ska jag bara vara hemma & typ kolla idol & lite american horror story.
Tror inte jag nämnt det tidigare men för nån månad sedan började jag kolla på ahs & jag gillar verkligen det!
Har snart kollat klart på säsong 3, och det är såå spännande.
 
Vad gör ni ikväll då? Är ni taggade inför idol? :)

mood board

 
Alltså fy vad trött jag är. Jag orkar verkligen inte göra någonting. I skolan idag hade vi en 3 h lång uppsats, så antar att den tagit alla mina krafter. Imorgon har vi juridikprov och jag har verkligen ingen aning om hur det kommer gå. 
 
De senaste veckorna har humöret bara gått upp och ner. Ibland har jag verkligen ingen ork alls och ibland är jag superpeppad. Vissa dagar är mitt huvud fullt av negativa tankar, att allt jag gör är fel och dåligt och jag vill bara vara hemma och gömma mig. Andra dagar är jag bara glad och sprallig. 
 
Denna veckan har varit en bra vecka. Varje morgon har jag gått in med inställningen att jag ska vara glad och positiv - vilket fungerar. Problemet är bara att när jag kommer hem från skolan och är själv börjar alla tankarna åka snurra i mitt huvud. Det känns som om alla små negativa tankar bara exploderat och att jag inte längre kan kontrollera dem. Nu bara finns dem där när jag inte vill.
 
Jag känner att jag verkligen behöver jullov nu. Jag måste få sova ut, fundera på saker och bara vara. Allt går i högvarv och jag bara följer med strömmen helt enkelt.

1ST DECEMBER

 
Alltså kan ni fatta att det är första december?! Det kan inte jag. Som jag längtat till julen, herregud. Jag är SÅ redo för ljus i detta mörkret och massa mysiga kvällar. Och inte tala om att jag fyller år om 12 dagar. 12 dagar!! Sedan är det Lucia om 13, och julafton om 24. 
 
Idag börjar även julkalendern. Det är ju så himla mysigt. Jag vet faktiskt inte vad den handlar om i år, hoppas bara att jag kommer följa den då det blir så lätt att jag glömmer bort den. Och jag har inte köpt någon chokladkalender! Måste göra det så snabbt som möjligt, haha.
 
Är ni taggade inför julen och vintern?