NYTT FRÅN I HELGEN

Linne med spets där nere: Cubus // Linne med spets uppe: BikBok // Jeans: Gina Tricot // Vit T-shirt: Gina Tricot // Poncho: Gina Tricot
 
I helgen var jag iväg med både min kompis på lördagen, och min familj på söndagen och shoppade lite grann. Har känt länge att jag velat handla lite nya kläder, men har så svårt att hitta sådant som jag gillar?? Men nu äntligen kom jag hem med lite grann iallafall! Kanske inte dem mest våriga färgerna (inga färger alls though), men vitt är ju iallafall fint haha. Dessutom var den vita t-shirten från gina på rea för 50 kr!! Jag har två stycken tröjor ifrån den modellen sen innan och jag älskar dem. 
 
Idag var jag bara på två lektioner i förmiddags eftersom att jag drog ut två tänder lite senare. Haha, jag var så nervös innan även fast alla säger att det inte ska göra särskilt ont. Jag var väl mer rädd att min mun aldrig kommer se ut som den gjort i flera, flera år. Men det är ju egentligen åt det positiva hållet! Allting gick bra iallafall, det var inte så farligt. Det var mer jobbigt nu efteråt, bedövningen satt ju kvar ca 4 h efter jag varit hos tandläkaren så jag kände ingenting och satt och dreglade, haha! Just nu gör det lite ont, men det kan man leva med. Som tur var fick jag vara ledig från skolan efter tandläkarbesöket, är verkligen otroligt trött. 
 
Hur har er dag varit? 

NEW WEEK

Hej alla! Hoppas ni haft en bra måndag. Väldigt många har ju lov just nu, men inte jag. Jag får lov nästa vecka, vilket är ganska skönt för jag kommer bara vara i skolan en hel dag till eftersom jag ska till tandläkaren och dra ut tänder inför tandställningen jag får nästa vecka (läs mer om det här). Imorgon drar jag ut dem två första, och jag är lite halvt nervös, men vet om att det är över väldigt snabbt.
 
Vi har inte särskilt mycket i skolan heller (vilket är förvånande!!), bara en svenska upgift med maaaassa frågor som vi typ måste gjort till på onsdag. Får väl göra dem imorgon, haha. 
 
Gör ni något speciellt denna veckan? Firar ni påsk på något speciellt sätt?

Veckans bloggläsare v. 13

 
 
 

FAVORIT YOUTUBERS

Jag följer extremt många på youtube, och jag älskar att kolla på youtube videos, haha. Här är mina fem favorityoutubers!
 
Min "all-time favorite" youtuber måste nog vara Zoella, eller Zoe.
Hon är sjukt duktig och gör videos om smink, skönhet och massa annat.
Hon vloggar även på sin andra kanal "MoreZoella", och jag ääälskar hennes vloggar.
Jag tipsar er verkligen att titta på hennes videos!
 
En annan favorit jag har är Therese Lindgren,
som många av er säkert redan hört talas om.
Hennes youtubekanal handlar även den om smink, skönhet
och massa andra peppande grejer.
Hon redigerar sina videos såå bra, och kvalitén är grym. 
 
Han som har denna kanalen heter Alfie och han gör videos om allting.
Dem är verkligen superkul att kolla på och dem är riktigt bra gjorda!
Precis som Zoella så har han också en kanal som han vloggar på,
som jag också kollar på. Gillar dem starkt!
 
Sascha gör videos på sin kanal som mestadels handlar om smink och mode.
Hon är verkligen superduktig och hennes videos har sjukt bra kvalité
(som alla andra av mina favoriter, haha).
Det är även kul att följa någon som är lika gammal som en själv!
 
Keelas kanal har jag faktiskt prenumererat på sedan starten!
Jag har följt hennes blogg sedan 3 år tillbaka (herregud vad länge!!),
och på hennes youtubekanal får man följa hennes liv i Los Angeles!
Hon lägger upp hauls, follow me arounds, och massa annat kul att titta på!
 
Vilka är era favorityoutubers? Några ni kan tipsa om? :)

inspiration

Här är några av de senaste bilderna jag
hjärtade på weheartit.
Get inspired!

Färg

Här är lite detaljer ifrån mitt rum. För någon vecka sedan satte jag äntligen i bilder i min tavla, och det fick bli lite inspirationsbilder ifrån weheartit. Jag är supernöjd! Jag tycker att det är riktigt skönt med lite mer färg på rummet nu inför våren. Hade ni velat se hela mitt rum?
 
Idag är det iallafall fredag!! Äntligen. Imorgon ska jag åka in till Kristianstad med en kompis för att kolla in den nya gallerian. Ska bli riktigt roligt. Annars har jag bara planerat att kolla på PLL (har dock fått reda på vem A är eftersom tyvärr läser man det på sociala medier och hör det från andra). Vad gör ni ikväll?

Everyday makeup

 
Detta är sminket jag använder varje dag till vardags. Tycker att det funkar superbra! Jag kan verkligen rekomendera cc-creamen, den är jättelätt på huden men den jämnar ändå ut och täcker rödheter på huden superbra! Bronzert köpte jag faktiskt i Spanien, när jag var där i februari. Har velat ha det solpudret hur länge som helst, säkert sedan 1 ½ år tillbaka, haha. Vissa dagar när jag känner att min hud måste få vila använder jag bara Bare Minerals smink, vilket är jätteskönt då man knappt känner att man har smink på sig.
 
Vad använder ni för smink (om ni gör det) till vardags?

TANDSTÄLLNING

Om exakt två veckor sätter jag in tandställning. Det känns sjukt konstigt att tänka så, och jag är lite halvt skraj. Jag tror inte att jag har skrivit så mycket om det är på bloggen, men jag har iallafall överbett + lite snea tänder som jag ska fixa. Jag har för trång mun, så jag måste dra ut 4 stycken tänder så att tänderna kan fixa sig, vilket jag ska göra nästa vecka. Sedan om två veckor så sätter jag i min tandställning (som är vit, som den på bilden). Jag tycker att det ska bli jätteskönt att ha en vit, det känns lite mer diskret. 
 
Jag är sjukt nervös och lite rädd, men ändå också förväntansfull för jag vill ju ha fina tänder! Jag kommer nog ha i den i 1 ½ år - 2 år. Men jag kommer ju inte märka av den efter ett tag, så det känns okej. Jag är mer rädd för nu i början, för jag ska dra ut tänder och tiden efter jag sattit in den, då det ska spänna riktigt mycket!
 
Någon som har/haft tandställning som kan berätta lite hur det var/är för er? :)

JUST DO IT

Linne // Sport-bh // Träningstights // Skor
För att bli motiverad till att träna tycker jag det är viktigt att ha snygga träningskläder.
Om jag köper t ex en ny topp vill jag ju kunna använda den, och då tränar jag!
Här är en sjukt snygg outfit ifrån Nike. 
Det behöver inte vara svårare än så att veta vad man
ska ha på sig när man tränar.

New in

Häromdan var jag iväg och shoppade lite, så passade på att köpa lite nödvändiga grejer. Moisturisern jag har nu är i samma märke, bara att den är i Grapefruit och att den har typ blivit dåligare mot min hud (tror jag iallafall), så jag testar denna istället för jag har hört att den ska vara bättre.
 
Jag köpte även ett torrschampoo (vilket är superbra) och en ögonbrynspenna (som också är bra). Jag använder ju mina ögonbrynspenna från Anastasia som är lite för dyr (men också för bra) så jag ville testa något nytt för att se om man kan hitta ett billigare alternativ! Om ni vill så kan jag skriva en liten recension om den när jag använt den ett tag.

LANZAROTE PHOTOS

Jag har helt glömt att visa bilderna ifrån Lanzarote!
Jag fotade ju massa när jag var där och nästan inga bilder har kommit upp.
Här är iallafall några foton från hotellet. Åhh längtar tillbaks!
 
Har ni någon utomlandssemester inbokad?

Veckans bloggläsare v. 11-12

 
 

SJÄLVFÖRTROENDE

Jag ville testa något nytt här på bloggen, att skriva om självförtroende. Jag är absolut ingen expert, men jag vet om att väldigt många unga tjejer och killar (inklusive mig själv) går runt och tänker på vad andra tycker om en och mår sedan dåligt över det eftersom man inte vet vad som sägs om en själv. Jag har själv kunnat gått runt och mått dåligt över allt möjligt, att jag t ex har fula kläder, inte är nöjd med mitt utséende eller undrat vad andra tycker om mig. Och det gör vi alla någon gång. Det finns ingen människa i världen som tycker att han/hon är världens snyggaste, har världens bästa liv eller världens snyggaste kläder.
 
Men för att komma så nära det som möjligt måste man nog börja tycka om sig själv mer. Man måste kunna titta sig i spegeln och tänka "herregud vad snygg jag är" och hitta alla bra sakerna med sig själv, istället för tvärtom. Man måste även sluta tänka på vad andra tycker om en, utan bara ta på sig det man är bekväm i eller styla sitt hår precis som man vill och känner för. Detta är två saker jag tänkt på ganska mycket den senaste tiden. Jag har också börjat försöka följa det, och kombinerat med annat har jag börjat må mycket bättre. 
 
För att få bättre självförtroende så måste man nog börja smått och tycka om och acceptera hur man ser ut, man ska ju ändå leva i denna kroppen resten av livet! Man måste även vara bekväm i sina kläder och frisyr, eftersom det spelar sjukt stor roll tycker jag. Om jag en dag har på mig ett plagg jag lite halvt gillar kan mitt självförtroende sänkas rejält. 
 
Jag tycker att ni ska kommentera tre egenskaper eller tre grejer ni gillar med er själva i kommentarsfältet! Det kan vara vad som helst, att man har fina naglar eller är duktig på att teckna.
 
Hoppas ni tyckte om detta inlägget och att det var till nytta.
Om ni vill att jag ska göra fler får ni gärna säga till :)

wanties

Direktlänkar: 1. // 2. // 3; toppen, kjolen // 4. // 5.
 
Nelly har ju så mycket fint på deras hemsida nu inför våren och sommaren. Det finns så mycket jag vill beställa hem därifrån, som det här ovanför! Är det något speciellt ni vill köpa just nu? :)

Weheartit ♥

/Klicka på bilden för att komma till min weheartit/
Jag älskar verkligen weheartit! Det finns såå många fina bilder där och om man inte har någon inspiration alls till något kan man bara gå in där och kika lite. Själv har jag ''hjärtat'' snart 7000 bilder! Helt galet. Så om ni vill följa mig där kan ni bara klicka på bilden :) OCH om ni har weheartit så kommentera bara så följer jag er gärna!! 

insurgent

Ikväll ska jag och en kompis se Insurgent!
Det är ju biopremiär idag och det var väldigt längesedan jag kollade på bio, så det passade ju perfekt.
Om jag ska vara helt ärlig så har jag glömt väldigt mycket ifrån Divergent,
så jag hoppas verkligen att jag kommer förstå något från denna filmen, haha.
 
Någon som ska se filmen idag/snart? 

friday

Äntligen fredag! Denna veckan har varit så himla konstig, nationella prov två dagar där vi fick gå hem sedan, och idag får vi sluta lite tidigare. Så himla skönt! Idag är det ju också solförmörkelse! Det är ju dock sjukt molnigt idag (såklart, haha) men det ska nog bli mörkare ändå :)
 
Någon som ska kolla på solförmörkelsen?

Ändringar i designen

Äntligen har jag fixat ny header! På något sätt hann jag tröttna på den gamla hur snabbt som helst, så nu spontangjorde jag en ny! Ville ha lite mer färg eftersom att det är vår (typ 20 grader ute!!). Jag körde på ett "säkert kort" eftersom jag haft denna typen av header innan, och jag gillar verkligen det! Jag kan göra hur många sådana här headers i flera olika färger och bilder, haha :)
 
Vad tycker ni?

All white

Haha, jag måste verkligen ta tag i bloggen.
Jag vill hela tiden att det ska funka men sedan kommer det något ivägen.
Jag har ju så mycket att blogga om!!
Ska försöka fixa ihop lite inlägg, so stay tuned!
 
Ni får gärna komma med lite förslag på vad
jag kan blogga om i kommentarerna! :)

Framtidsdrömmar

En dröm jag har är att få bo i London. Efter studenten vill jag, antingen plugga vidare på universitet i London,
eller flytta dit och skaffa något litet jobb. Jag tycker att det verkar som en så mysig stad.
Jag har faktiskt tänkt på det länge, och jag är redan helt säker på att jag vill flytta till något annat land
(men komma tillbaka till Sverige efter ett tag) när jag blir äldre.
 
Vad har ni för drömmar efter studenten?

chic

bilder ifrån weheartit

wednesday

Alltså studiedagar är det bästa som finns, särskilt mitt i veckan.
Man hinner göra sjukt mycket grejer så igår skrev jag en liten lista på vad jag ska göra idag:
  • Fixa naglarna
  • Dammsuga rummet
  • Plugga!! Matte, engelska, tyska & NO
  • Fota
  • Rita
  • Skriva ut bilder till min tavla
  • Ändra lite på rummet
  • Rensa ut kläder i garderoben
Jag har just nu, 13:33 hunnit med ungefär en halv sak.
Jag har bara pluggat matte :)) Jag måste hinna med allt, så byee!

Plus & minus

bilder ifrån weheartit
 
+ Studiedag imorgon dååå
 
- Mycket i skolan hela tiden, nationella proven början om en vecka
 
+ Träningen har kommit igång!! Var ute och sprang idag igen
 
- Är så himla trött på mina kläder, vill bara ha nya hela tiden (något tips på hur man kan göra??)
 
+ - Jag får tandställning om mindre än en månad. Sjukt nervös men också spänd!!
 
Vad är era + och - ?

Veckans blogggläsare v. 10

 
 
 

MONDAY

Måndag igen!! Idag hade jag sovmorgon till 09.00, vilket var riktigt skönt! Vi har också studiedag på onsdag. Igår var jag faktiskt ute och sprang, första gången på typ ett halvår, haha. Det gick faktiskt bra, ska försöka komma ut så snart som möjligt igen för att hålla igång. Idag har jag pluggat, vilket gick sjukt effektivt. Kan bero på att vädret varit så bra. Jag var så glad när jag vaknade imorse och såg att det var sol och ljust ute!
 
Vad har ni gjort idag? :)

Bright pink

I helgen köpte jag ett nytt nagellack från Essie (har bara ett därifrån sen innan). Det är i färgen "mademoiselle" och en fin ljusrosa färg. Såklart så målade jag det på mina naglar nästan direkt haha. Blev dock lite besviken eftersom att jag fick måla tre lager så att inte nageln skulle synas igenom? Det finns ju sådana nagellack som ska vara så, men tror inte att detta är det?? Men tänkte iallafall testa att måla ett lager vitt nagellack under så kanske det blir bättre :) Tycker iallafall om färgen supermycket! Passar till alla kläder och det kommer även bli såå fint i sommar.

Interior

Här är lite fina grejer som man kan hitta på H&M home. Nu är det inte jättemycket färg och grejerna här, men jag vill göra mitt rum lite vårigare. Just nu är det ganska svart, vitt och grått. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska göra. Några idéer? Hur gör ni med ert rum nu när det börjar bli vår? :)

take me back

Här är fyra stycken av alla bilderna jag tog på vår resa. Lite av utsikten från vår balkong // lite småaffärer på strandpromenaden (hittar ni här på google maps) // Den suuuperfina stranden i Playa Blanca (här på google maps) // Vid el golfo (här för google maps)
 
Idag när jag kom hem började jag plugga till SO provet om första världskriget som vi har imorgon. Tror jag kan det hyfsat bra iallafall, vi får se hur det går. Och igår hade jag mina första nationella!! Jag hade nationella i svenska muntligt, och jag tyckte att det gick bra! Vi får se resultaten imorgon, så det är lite nervöst. Nån annan som går i nian som också haft svenska muntligt? Hur gick det för er? :)

UPDATE

// Random bild
Heyy! Jag är tillbaka. Alltså egentligen kom jag hem förr-förra fredagen (20/2), men har inte riktigt haft ork till att blogga förens nu. Alltså åhh, det var så skönt att vara iväg! Vi hade kanske inte världens bästa väder alla dagarna, men det är ju bara skönt att komma bort från gråa tråkiga Sverige och äta massvis med mat (all inclusive, haha).
 
Jag fotade även en massa, men dock så hände något med mitt standardobjektiv? När jag startar kameran med det på låter det jättekonstigt. Tror nästan att jag fick sand i det då jag bytade från det till ett annat utomhus när det var lite halft sandstorm. Men det funkar ändå att fota med, så det är inget som krisar. Jag ska iallafall försöka få upp bilderna så snabbt som möjligt, måste redigera dem innan. Antagligen kommer några upp imorgon! :)
 
Ha en bra fortsatt dag! kram!

Veckans bloggläsare, v. 7-9