Happy Halloween!

 // en liten gif jag gjorde precis, haha!
Hoppas alla har haft en bra dag! Glad halloween på er, kram!

Läsarfråga - ekonomiprogrammet

 
Hej! Vad tycker du om ekonomiprogrammet? Är det nån kurs som är mycket svårare än de andra? /Ellen
 
SVAR: Jag tycker att det faktiskt är ganska kul, det är dock bara två stycken kurser nu i ettan som skiljer sig från att gå nian (om man bortser ifrån att SO nu är samhällskunksap och NO är naturkunskap) och det är privatjuridik och företagsekonomi. I privatjuridiken har vi än sålänge fått lära oss om rättsalen, Sveriges lagar, vilka sorters brott man kan begå och även lite om avtal. I företagsekonomin har vi fått lära oss om marknaderna, de olika företagsformerna, hur man skapar företag, affärsidéer, osv.
 
Till vintern väljer vi vilken inriktning vi ska gå i tvåan, antingen ekonomi eller juridik. Som det ser ut just nu har jag ingen aning om vad jag ska välja då båda kurserna är så himla bra inför framtiden. Jag är ganska nöjd med att jag valde ekonomiprogrammet då det känns som att man lär sig sjukt bra grejer som man kommer ha nytta av resten av livet. Man får helt enkelt många fördelar inför "vuxenlivet", haha.
 
Allting är ju självklart svårare och mer komplicerat nu på gymnasiet, men jag skulle nog säga att matten blir svårare. Man kör i ett helt annat tempo och det går inte att ligga efter. Men om man gör det man ska så är inte det något man ska oroa sig över. Annars går också naturkunskapen ganska snabbt då man bara behöver läsa en kurs i det under gymnasietiden, dvs att jag behöver aldrig någonsin läsa naturkunskap efter ettan (vilket jag är SÅ glad över, inte mitt starka ämne). 
 
Hoppas du fick svar på dina frågor, det blev ett ganska långt svar haha. Om någon annan har någon fråga om ekonomiprogrammet eller gymnasiet överhuvudtaget så är det bara att fråga!

en höstdröm

Igår var jag ute och gick i skogen och kolla så fint det är! Så otroligt fina färger. Jag tror inte att jag uppskattat hösten så mycket som jag gör nu, älskar ALLT. Det gäller nog att njuta av hur det ser ut nu, för om någon vecka så är alla löven borta och det är grått igen.. Dock så tycker jag att hösten har varit väldigt mild än sålänge! Det har inte regnat så mycket och inte varit extremt kallt vilket jag är så tacksam över, haha. 

HÖST BUCKET LIST

Har du inget att göra på höstlovet? Jag har gjort en liten bucket list med grejer man kan göra! Väldigt enkla saker som inte är så svåra att uppfylla. Ska helt klart försöka göra så många av dessa som möjligt innan lovet är slut. Har ni någon höst bucket list?

VECKANS BLOGGLÄSARE V. 43

 
 
 
 

I'M BACK

Hej på er! Nu har jag äntligen lov!! Dock fick jag det igår, men var så otroligt trött när jag kom hem från skolan, haha. Idag har jag bara tagit det lugnt, inte gjort särskilt mycket vilket kan vara så skönt ibland! En sak jag dock känner att jag måste göra är att göra en ny header och uppdatera lite i designen.. Vill ha en lite mysigare design känner jag! :)
 
Har ni haft en bra dag? 

school

Hej på er!! Tänkte bara uppdatera lite grann. Vi har ganska mycket i skolan nu, ett ganska stort företagsekonomiprov på fredag, litteraturprov i svenskan på torsdag + företagsekonomi & naturkunskap inlämning.. Hoppas ni har förståelse ifall jag inte bloggar lika mycket som vanligt, men sedan är det ju höstlov! Hoppas iallafall att ni haft en bra dag så hörs vi sen!! x

BLUE

bilder från weheartit.

CUPCAKES

Alltså kolla på cupcaksen jag bakade igår!! Hur drömmiga?? Jag blev verkligen så himla nöjd med dem. Dock tog det så himla lång tid, men kul var det!! Tycker verkligen det roligaste är att ta på frostingen och dekorera dem, så himla kul att få se resultatet sen!
 
Jag använde detta receptet på själva muffinsen, och detta till frostingen. 

VECKANS BLOGGLÄSARE V. 42

 
 
 

TOP 3 FAVORITMASCAROR

L'Oréal Paris Telescopic false lash mascara
Detta är en favorit för mig eftersom att den gör mina fransar superlånga samtidigt som dem blir separerade och naturliga. Den ger inte särskilt mycket volym, men personligen gillar jag inte det särskilt mycket så denna är perfekt för mig! Dessutom håller den så bra.
 
Maybelline New York Great lash lots of lashes
Tyvärr finns denna inte att köpa i Sverige (om man bortser från craycray.se (m.fl?)) vilket är så synd då den är SÅ bra och väldigt billigt. I USA går den på 50 kr! Även denna mascaran separerar fransarna väldigt bra och gör dem långa. Borsten är lite speciell, men väldigt bra då den gör så man kommer åt alla fransar!
 
Benefit They're real mascara
Detta är verkligen en mascara som har ALLT!! Tyvärr så är den lite dyrare, men tycker absolut att man ska testa den om man är sugen på det. Mascaran ger långa, fylliga och även separerade fransar vilket blir så fint, ser nästan ut som att man har lösögonfransar på sig. Gillar verkligen denna! Längtar nästan lite efter att få köpa den igen, när jag inte är så snål haha. 

HELSINGÖR & LOUISIANA

Hej på er! Det har varit så himla skönt idag, sovmorgon till klockan 10 och sedan fick vi sluta typ 12.20. Imorgon ska jag och klassen till Louisiana i Danmark, och sedan ska vi åka vidare till Helsingör där vi får gå en liten stund innan vi åker tillbaka. Ska verkligen bli så himla kul då jag verkligen gillar Helsingör, så mysigt där!!

ONSDAG

Hej på er! Idag har jag varit i skolan som vanligt och haft två stycken prov, i engelska och matte. Engelskan kändes ändå helt okej men matten var så mycket svårare än jag trodde, herregud!! Sedan var det så himla ont om tid så fick bara skriva något på vissa frågor... Gjort är gjort iallafall så jag får se hur det går sen haha..
 
Nu ska jag sätta mig och plugga till tyska provet som vi har imorgon! Det är inte så svåra grejer då vi lärde oss extremt mycket på högstadiet (ganska sträng lärare..) så detta blir mer som repetition. 
 
Hoppas ni haft en bra dag idag :)

REPOST: ANTINGEN / ELLER

 

BLACK YELLOW LILAC

Länkar: Sport-bh // Träningsväska // Linne // Skor // Tights
Tycker det blir så mycket roligare att träna om man har snygga träningskläder! Här är en outfit som jag satt ihop lite snabbt :)

SWEATER WEATHER TAG

Jag blev taggad av Sandra att göra the Sweater weather tag,
så himla kul :)
 
1. Beskriv en perfekt höstdag!
En perfekt höstdag för mig skulle nog vara att först äta en supergod hotellfrukost och sedan åka till någon mysig stad och strosa runt lite i den. Efter det, komma hem och göra varm choklad och sedan sätta sig med en stor mysig filt och titta på favoritserien. Lite senare på kvällen hade jag velat ta ett varmt bad med en lush badbomb, haha.
 
 
2. Vilket är ditt favoritljus?
Har nog inget speciellt som jag gillar, men jag gillar iallafall doftljus som luktar vanilj!
 
3. Kaffe, te eller varm choklad?
Helt klart varm choklad! Tycker inte om varken te eller kaffe
 
4. Vingad eyeliner eller mörka läppar?
Skulle nog säga mörka läppar, det är ju så galet snyggt!! Måste själv ta och skaffa mig något mörkt läppstift.
 
5. Favoritparfym/doft?
Måste nog säga Midnight Heat av Beyoncé. Doftar såå gott och lite "höstigare".
 
6. Hur är hösten hos dig?
Innan har jag inte gillat hösten särskilt mycket då skolan börjat igen, det blir mörkare, osv. Men nu har det vänt och hösten kan nästan vara en av mina favoritårstider (gillar ju dock typ alla, haha)! 
 
7. Vilken kofta har du haft på dig mest?
Har just nu snott en kofta av mamma som är vit som jag gillar supermycket, haha.
 
8. Favoritnagellack?
Måste nog säga mina två nya från H&M. Så himla fina och höstiga!
 
 
9. Jeans eller leggings?
Jeans, helt klart! Är en jeanstjej
 
10. UGG's eller stövlar/boots?
Har aldrig haft UGG's, så måste nog välja boots! Tycker verkligen att det är såå fint nu på hösten
 
11. Favorit TV-serie för hösten?
Just nu är det Under the dome!! Så himla bra. Annars skulle jag nog säga Vampire diaries.
 
12. Låtar som får dig på hösthumör?
 
 
13. Vem/vilka taggar du?
Jag taggar alla som vill göra denna taggen!! :)

Höst foton

 
Tycker verkligen om denna bilden, man får verkligen se skogen ur en helt annan synvinkel samtidigt som solen kom med!
 
Min fina kanin Baltazar, haha. Han blir alltid så himla glad när man kommer ut till honom <3
 
Igår blev jag så otroligt rastlös så jag gick ut till skogen som ligger kanske 50 m ifrån där jag bor och tänkte fota lite grann. Jag hade inga förväntningat då väldigt få träd ändrat färg (fortfarande gröna) och inget det var inget riktigt speciellt ljus precis. Kom tillbaka med dessa bilderna och jag blev faktikst ganska nöjd då dem verkligen var över förväntan! Har verkligen saknat att fota höstbilder..
 
Vad tycker ni?

VECKANS BLOGGLÄSARE V. 41

 
 
 

SUNDAY MORNING

Godmorgon på er! Söndag igen då! Känns som att det är söndag hela tiden, veckorna bara försvinner?? Idag ska jag försöka plugga lite, byta sängkläder och jag hade verkligen velat typ gå en powerwalk eller ut och springa.. Hade faktiskt varit skönt! Sedan tror jag även att jag ska försöka klura lite på en ny header då den jag har nu är väldigt somrig, haha. Ska fota lite idag och se vad jag kommer fram till!
 
Vad gör ni idag? :)

TURTLE NECKS

 
Förra helgen hittade jag dessa två långärmade polotröjorna inne på Lindex! Har länge velat ha en eller flera då det är så fint och bekvämt nu till hösten, och tyckte att dessa satt bra och var väldigt sköna. Dessutom fanns dem i massa olika färger! Som tur var så hade jag studentrabatt inne på Lindex, så det passade perfekt :)

obsessed

 
 
På senaste tiden har jag börjat lyssna på Little mix låtar, har ingen aning om varför haha. Lyssnade väldigt mycket på dem för något år sedan och nu bara älskar jag att lyssna på både deras gamla och nya låtar, haha! Tycker att de är extremt duktiga och väldigt jordnära. Sen är det lite extra kul nu när de äntligen har börjat komma till Sverige (de var ju på idol igår), har väntat i några år på det haha! Tycker verkligen att ni ska testa att lyssna på dem!

höst

Länkar: 1 // 2 // 3 // 4
Tycker dessa toppar är så fina! Älskar också klänningen,
det är så himla snyggt med en helt vanlig sådan klänning till vardags :)
Vilket plagg är er favorit?

TORSDAG

Hej på er!! Idag har jag bara haft en lektion eftersom att imorse var jag hos tandis och efter det hade jag två håltimmar.. Riktigt skönt faktiskt då vi har privatjuridikprov imorgon! Tycker ändå att det känns som att jag kan det mesta så jag ska nog inte plugga så mycket mer till det. Annars så är det fredag imorgon! Veckorna går så extremt snabbt, det är galet!! Om bara två veckor får vi höstlov ju!
 
Har ni haft en bra dag idag? :)

HUR DU ÖVERLEVER HÖSTEN

Alla känner nog någon gång att det känns lite tröttsamt att skolan börjat, hösten är här och att det bara blir mörkare och mörkare ute. Därför tänkte jag göra en lista där jag ska försöka göra er mer pepp till hösten och tiden som kommer!
 
 
MYSIGASTE ÅRSTIDEN
Alla måste ju hålla med om att hösten på riktigt är mysigaste tiden på året. Visst, det blir mörkare. Men vad gör det när du kan sitta inne i sängen och kolla på serier med en stor varm filt och varm choklad?! Hösten för många är samtidigt stress och press vilket kan göra att detta blir extra viktigt! Välj en dag i veckan där du ska kunna ta det lite lugnt och bara göra vad du vill! Det är också superbra att ha något att längta till i veckorna!
 
HÖSTMODET
Köp massa snygga höstkläder! Höstmodet är ju så galet snyggt, stickade tröjor, halsdukar, trenchcoats, kängor, polotröjor, kjolar, osv. Köp det du känner dig bekväm i och rocka det!! Allt blir så mycket roligare om man har snygga kläder på sig tycker jag, haha :)
 
LÄNGTA TILL NÅGOT
Ha något att längta till. Tog ju upp detta lite i punkt 1 och jag tror att det är så himla viktigt att ha något man kan längta till! Det behöver inte vara något stort, kan bara vara t ex höstlovet eller till och med helgen. Tror att det är skönt att jobba och veta att man "får" något för det. 
 
 
VAR MER POSITIV
Ha en mer positiv inställning. Alltså jag lovar, detta funkar SÅ bra!! Denna och förra veckan har jag testat att försöka tänka mer positivt till allt och det har funkat så himla bra! Jag har blivit mycket gladare och veckorna går mycket snabbare då man uppskattar de små sakerna i vardagen mer. För glöm aboslut inte att njuta lite av vardagen, det är egentligen bättre än man tror.
 
BÄTTRE RUTINER
Rutinerna man har är ganska bra ändå, det kan vara så himla skönt att veta vad man ska göra när man kommer hem från skolan och även kunna uppskatta när det är helg (som man kanske inte gjorde på samma sätt när det var sommarlov).
 
Hoppas ni blev lite mer peppade inför hösten! <3 Ifall du har något tips, dela gärna med dig!

MÅNADSFAVORITER, SEPTEMBER

L´oréal Paris Elvital, Extraordinary oil - hårolja
Jag har använt denna håroljan nu varje gång efter jag duschat och mitt hår varit blött, och den har hållt superlänge! Mitt hår blir även väldigt lent och mindre frissigt och jag tror den kan vara så himla bra till torrt hår! Det finns säkert bättre och dyrare håroljor, men jag tycker att denna funkar bra just nu iallafall!
 
Maybelline, The falsies feather look volum' express - maskara
Trodde aldrig jag skulle ha med denna i mina favoriter!? I början när jag använde denna tyckte jag verkligen inte den var särskilt bra då den lätt kunde bli klumpig, osv. Men nu tycker jag verkligen om den då den gör mina fransar väldigt långa! Det ena minuset kan vara att den lämnar av sig lite maskara på ögonlocken under dagen (kan dock vara jag som har oljiga ögonlock också), men det kan man ju bara titta till lite då och då!
 
The body shop, Vitamin E gentle facial wash - sminkbortaggning och ansiktsrengöring
Alltså åhh, denna har jag säkert tipsat om innan, men jag gör det igen då den är SÅ bra!! För det första har den hållt extremt länge, även fast jag använt den i princip varje dag. Den är även så himla smidig att ta bort sminket med och den luktar är gott! Den är väldigt skonsam mot huden och gör den även len efteråt. Köp den!!
 
Nivea, lip butter rasberry rosé - läppbalsam
Mitt all time favourite läppbalsam, galet bra!! Återuktar super, och luktar även riktigt gott!! Jag är inne på mitt andra läppbalsam, hehe. Måste köpa fler smaker!
 
Lumene, CC color correcting cream 6 in 1 - cc cream
Denna cc creamen passar helt perfekt till mig, och det är jag så himla glad över!! Den känns så himla bra på huden, blir inte för matt men inte heller för glansig. Den ger faktiskt väldigt bra täckning, men den känns ändå inte tung på huden vilket jag älskar!! Kan verkligen tipsa om denna. Jag har till och med två färger så jag kan använda den hela tiden, haha.
 
Beyonce Midnight Heat - parfym
Jag har nog haft denna parfymen i snart tre år skulle jag tro och jag älskar fortfarande den. Den luktar så galet gott! Tyvärr så är jag riktigt dålig på att beskriva dofter, men när jag läser om den så står det att den ska dofta en "fruktig ton av armenska plommon och karambola, och doftnoterna är orkidé, svarta tulpaner och lila peon". 

3 x 9

3 saker jag ser fram emot
Jul!
Höstlovet, så skönt med lite ledighet
När jag får ta av min tandställning. Det blir dock inte förens om typ 1 år, but still.
 
3 saker jag gillar
Lyssna på musik
När man slutat skolan en fredagseftermiddag, bästa!
Ben & Jerry's cookie dough smak
 
 
3 saker jag inte gillar
Alla orättvisor i världen
Att lärare ska trycka in alla prov på typ tre veckor
 Filmer som slutar konstigt
 
3 saker jag vill
Resa (helst NU)
Ha sovmorgon & sluta tidigt i skolan
Kolla klart på en serie
 
 
3 saker jag borde
Läsa i svenska boken
Samla ihop pengar till ett projekt i skolan..
Fixa mitt höstpepp inlägg
 
3 saker jag pratar om ofta
Framtiden
Att resa
Skolan
 
 
3 saker jag önskar mig
En garderob som jag ÄLSKAR
En iPhone 6S
Mer tid
 
3 saker jag blir lugn av
Lyssna på musik
Umgås med de jag gillar
Ta ett bad
 
3 saker jag gjort den senaste veckan
Pluggat
Fixat i mitt rum
Kollat på serier, haha

WHAT TO WEAR

Det är så många gånger som jag stått på morgonen och inte haft en aning om vad jag skulle ha på mig, ibland kan det vara så himla svårt!! Jag klippte ihop ett litet kollage med massa bilder på superfina outfits som ni kan ta inspiration ifrån! Bara kika in här när du inte vet vad du ska ha på dig :)
 
Har ni något tips på vad man kan göra om man inte vet vad man ska ha på sig?

DESENIO POSTERS

För någon månad sedan fick jag hem dessa superfina posters ifrån Desenio.se! Har kollat lite på deras hemsida tidigare och verkligen gillat de olika trycken de har på sina tavlor! Jag fick välja dessa 6 olika trycken som jag är så nöjd med! Själv har jag bara satt upp en tavla, resten ska få ett perfekt ställe där de kan vara på. 
 
Desenio har massa olika tryck att välja mellan, allt från kartor & städer till kökstryck. Jag gillar bäst deras "fashion" tavlor, såg nu att jag beställt hem 4 av 6 tavlor från den kategorin, haha. Jag tycker verkligen att ni ska kika in på deras sida och se om ni hittar något ifrån Desenio! Det är värt ett besök iallafall :)
 
Inlägget är i samarbete med Desenio.se.

VECKANS BLOGGLÄSARE V.40

 
 
 

nail stuff

Kolla vad jag köpte idag!! Två stycken superfina nagellack på H&M och en nagelfil (behövs alltid, haha). Målade naglarna tidigare med det ljusare nagellacket och det var faktiskt riktigt bra!! Det var så himla enkelt att få en jämn yta och man behövde egentligen bara ett lager. Så himla värt pengarna. Vet dock inte hur länge det håller, det återstår att se. 
 
Imorgon är det redan måndag, herregud vad snabbt helgerna och veckorna går. Om typ 3-4 veckor är det redan höstlov vilket är helt galet för då har ju typ 1/4 av skolåret gått?? Och på torsdag så har jag haft min tandställning i exakt ett halvår, vilket också är helt galet då tiden gått så himla snabbt. En liten fun fact; dagen jag haft den i ett halvår ska jag faktiskt dit igen och spänna den, haha.
 
Hoppas ni haft en bra helg iallafall! Godnatt!

H&M nailpolishes

Har hört att H&Ms nya nagellack ska vara riktigt bra, så jag blev så himla sugen på att köpa några! De har ju så himla många fina färger och det är ju perfekt eftersom dem är lite billigare så man kan ju köpa några stycken utan att plånboken blir för tom, haha. Har verkligen börjat gilla sådana färger som är här ovanför, galet fint till hösten! Jag har ju inget i någon av dem färgerna vilket är ganska konstigt? Ska nog köpa några imorgon!
 
Någon som testat några nya H&M nagellack? Vad tyckte ni isåfall?

Saturday morning

Hej på er!! Som ni kanske märkt så har bloggningen i veckan varit KASS. Hade ett naturkunskap prov i torsdags och redovisning igår, samt massa läxor på det och det blev lite mycket helt enkelt. Varje helg när jag får lite tid över lovar jag typ mig själv att jag ska ta tag i bloggen, och verkligen börja blogga regelbundet igen då jag saknar det så mycket. Jag vill verkligen att det ska funka, att jag ska kunna balansera allting. Idag tänkte jag därför planera massa igen, och försöka kanske skriva lite inlägg i förväg, osv. Jag vill verkligen komma in i detta igen, då detta verkligen är något jag älskar!!