DRAG ME DOWN

 
Alltså!! Man vet att dagen blir bra om one direction släpper en HELT oväntad singel några minuter innan man vaknat. De hade alltså inte sagt någonting om den innan och sen bara BAAM. Låten blev alltså #1 på iTunes i så många länder i mindre än 1 timme!! Proud. Låten är iallafall så bra, tycker absolut att ni ska lyssna på den även fast ni kanske inte gillar one direction. Bästa!!
 
 

5 TIPS FÖR FINARE HÅR

1. Först och främst, använd så lite värme som möjligt. Värme sliter väldigt mycket på håret, och gör så att topparna blir slitna och att håret kan bli frissigt. Försök att strunta i att platta eller locka håret och testa någon annan frisyr istället. En annan sak du också kan göra är att sluta använda hårtork, låt håret självtorka! Det kan ta lång tid för vissa personer, men planera in så att det funkar. Om du någon gång vill använda värme, använd värmeskydd!
 
2. Precis innan du ska gå ur duschen, sätt igång kallvattnet och skölj genom håret (helst så att du sköljer ut balsamet). Det sluter hårstråna så att dem blir glansigare, vilket faktiskt funkar på mig! Mitt hår är inte lika frissigt som innan när jag inte använde mig av detta.
 
3. Använda hårolja i topparna och längderna efter du duschat. Det återfuktar håret och gör det glansigt och fint. Var bara försiktig med att ta i hårbottnen, det kan väldigt lätt se fettigt ut!
 
4. Tvätta inte håret allt för ofta. Att schamponera håret sliter på det ganska mycket, så vänta hellre 2-3 dagar mellan tvättarna. Det kan vara lite svårt att komma in i det då håret ser kan se fettigt ut i efter någon dag i början, men då får man använda torrschampoo. Detta är också bra för håret eftersom hårets naturliga oljor återfuktar och gör håret fint.
 
5. Använd gummisnoddar utan metallclip. Dem sliter nog mer på håret än vad man tror, så var noga med att välja bort dem snoddarna när du är på jakt efter nya. Man kan hitta gummisnoddar utan metallclip lite var som helst, i dem flesta affärerna iallafall. 

BÖRJA GYMNASIET

Om bara 18 dagar börjar jag på gymnasiet, vilket känns lite konstigt. Men också otroligt bra. Det blir ny skola, ny miljö, nya lärare, ny matsal, nya skåp, nya klassrum, nya klasskompisar, ny klass, ALLT blir nytt. Det känns lite läskigt på något sätt. Jag är lite nervös för att många säger att gymnasiet är otroligt jobbigt (vilket det säkert är), men också att man ska "njuta" för att dem tre åren är några av dem bästa i ens liv. 
 
Jag ser faktiskt fram emot det eftersom det är kul med lite förändringar i sitt liv, och detta kommer bli en väldigt stor förändring. Det ska bli riktigt kul att träffa nya människor och skaffa nya kompisar, det ser jag verkligen fram emot. Tänk den känslan när man för första gången sätter sig i klassrummet och kollar runt och inser att det är dem människorna man kommer ta studenten med!! Wow alltså.
 
Jag valde i början av året att gå linjen ekonomi eftersom att den verkade intressant och den var också väldigt bred. Jag kommer gå fler kurser i SO ämnen än NO ämnen, och det är jag såå glad över, för jag gillar verkligen inte naturvetenskap. Och det kommer även bli en del matte, vilket jag faktiskt tycker om. Jag funderade lite på att gå det estetiska programmet med inriktning estetik och media, vilket är redigering, kamera, osv. Tyvärr så hade dem inte den linjen på den enda skolan i stan, haha. Lite segt var det. Men jag tror att ekonomi blir superbra! Inriktningen får vi välja nästa år, antingen ekonomi eller juridik. Jag vet faktiskt inte än vad jag ska välja? Man får under detta året testa på båda två lite grann för att se vilket som är roligast.
 
Jag är faktiskt ganska taggad inför att börja, men jag vet nog att jag kommer ångra mig om några månader haha. Vilken klass början ni i?

THURSDAY

Godmorgon!! Idag är det torsdag vilket betyder att vi ska hem till mormor och morfar för att fira mormor som fyller år. Ska bli superkul att få träffa några av kusinerna igen. Annars har jag inte planerat in något mer speciellt. Jag är så himla rastlös haha, är så trött på att bara gå hemma. Snart börjar skolan igen vilket jag faktiskt är lite glad över (??), mer om det i ett inlägg som kommer upp i kväll!
 
Vad hittar ni på idag?

NELLY FAVS

Direktlänkar: 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10
 
Jag slängde ihop ett kollage med lite favoriter ifrån Nelly.com just nu. Allt är lite höst inspirerat eftersom hösten snart är här (eller snarare sagt är den redan här och har varit här hela sommaren..). Jag vet inte varför men jag är riktigt taggad på att köpa höstkläder och sånt? Har ingen aning varför, lär väl ångra mig sedan när det är dags haha.
 
Har ni några favoriter i kollaget jag gjort?

BORGHOLM #2

Här kommer lite fler bilder ifrån Borgholm! Om ni någon gång åker till Öland, besök Borgholm eftersom att det är så otroligt mysigt. Jag älskar att gå där inne och det är så mycket liv och rörelse nu på sommaren. Det finns även massa lokala butiker där man kan hitta hur mycket fint som helst, och massa mysiga restauranger. Älskar det.
 
Har ni varit i Borgholm nån gång? :)

THE NUDES PALETTE

Idag var vi iväg på ett shoppingcentrum och jag hittade faktiskt lite grejer. Köpte lite saker till rummet, en kalender, och lite annat. Hittade även denna paletten ifrån Maybelline new york! Den är ju hyfsat ny och jag har hört att ganska många pratat om den, så jag ville testa! Den kostade bara 149 kr på Kicks, så jag slog till. Jag provade den för ett tag sedan och jag tycker att den funkar otroligt bra för att vara så billig. Men jag kan inte säga mer då jag knappt använt den, haha. Måste för övrigt bli bättre på att applicera ögonskugga...
 
 
Har ni testat paletten? Vad tycker ni?

BREAKFAST


Häromdan var jag och wilma på espresso house och åt frukost/brunch! Det var supermysigt trots det hemska vädret, haha. Jag köpte en varm vit choklad med marshmallows i och scones. Måste verkligen göras om!! Ett tips om man vill göra vardagen lite roligare, haha :)

Veckans bloggläsare v. 30

 
 
 

Repost: Hur man får ÅÄÖ i sitt typsnitt

 

BORGHOLM

Här är lite bilder ifrån Borgholm på Öland! Det kommer komma fler delar eftersom att jag fotade ganska mycket. Det är iallafall så himla mysigt där, älskar den staden så mycket. Det är så himla härligt eftersom vi är på Öland i princip varje år så vi vet vad allt ligger osv. Älskar Öland. Har ni varit där någon gång?

INREDNING

// Bilder från weheartit.
Jag vet inte varför, men har på den senaste tiden tyckt det börjat bli roligare med inredning.
Just nu hade jag velat fixa om mitt rum lite grann, men vet inte riktigt hur. Jag hade velat ha det ljusare och mer stilrent. Jag kan försöka knäppa lite före och efter bilder som ni kan få se sedan! Jag slängde även ihop ett litet kollage med lite fina inredningsgrejer nedanför.
 
 
// Allt ifrån H&M home, Ikea eller desenio.se

hemma igen




Nu är jag hemma ifrån Öland! Vi har haft det ganska bra här. Vädret har varit sådär, dock så har det gått att ligga vid poolen eller stranden. Jag har faktiskt fotat en del, bilderna lär väl komma upp på bloggen snart. Det var iallafall så kul att åka till Köpingsvik där vi alltid brukar vara, äääälskar det stället så mycket. Vi har varit där så många gånger så varje gång man kommer dit känns det verkligen som sommar.

Elephant

När jag var inne på Gina Tricot på ett köpcenter utanför Strömstad hittade jag detta fina halsbandet för bara 15 kr (!!). Det var nog det bästa kapet jag gjort på länge. Det är så himla enkelt och fint, och jag tror det kommer passa till det mesta. Dock så har jag redan massvis med enkla halsband, haha...
 
Har ni någon gång gjort ett riktigt bra kap?

SKINCARE PRODUCTS

Tänkte dela med mig utav mina hudvårdsprodukter! Alla är faktiskt vädligt bra, samtidigt som dem är billiga vilket är helt perfekt!
 
L´oréal Paris Eye and lip express make-up remover (sminkborttagning): Denna är faktiskt väldigt bra och tar bort mascaran, ögonskugga, osv, väldigt snabbt och lätt. Den har en slags "olja" i sig så man ska då skaka flaskan innan användning så att allt blandas. Jag brukar använda denna då jag bara har mascara och typ fyllt i ögonbrynen, då jag annars använder den här nedanför. Rekomenderas!
 
The Body Shop Vitamin E gentle facial wash (sminkborttagning): Vad skulle jag gjort utan denna?! Detta är nog en av dem bästa hudvårdsprodukterna jag någonsin testat. För det första har den hållt i 1½ år och för det andra tar den bort allt smink så lätt och "gentle". Jag säger bara; köp den!!
 
Neutrogena Visibly clear black head eliminating toner (ansiktsvatten): Jag började använda denna för inte så länge sedan och jag har faktiskt redan nu märkt skillnad. Min hy har blivit så mycket bättre efter jag använt den (kan vara i kombo med sol + inte så mycket smink också). Innan hade jag ganska mycket "småfinnar" men efter jag använt denna så har det blivit bättre. 
 
Neutrogena Visibly clear Oil free moisturizer (ansiktskräm): Denna tycker jag fungerar ganska bra, har inte riktigt provat något annat (förutom denna i rosa) så har tyvärr inget att jämföra med. Men jag tycker absolut att den återfuktar mitt ansikte, så den gör ju sitt jobb iallafall. Tror att den är ganska bra iallfall, haha.
 
Lush Mask of magnaminty (ansiktsmask): Denna har jag skrivit om några gånger tidigare, och jag tycker verkligen att den är bra. Om ni åker inom Lush någon gång måste ni absolut köpa denna och prova den. Den gör så att huden känns fräsch efter man använt den, och den tar verkligen bort allt smuts, osv. 
 
Har ni någon riktigt bra hudprodukt ni skulle vilja tipsa om?

BRALETTE

Äntligeeeen har jag fått tag på en bralette! Jag skämtar inte när jag säger att jag velat ha en sedan ett år tillbaka. Men nu äntligen kan man få tag på dem lite överallt! Jag köpte min på Gina Tricot och den sitter superbra. Jag kommer lätt köpa en i vit också.
Vad tycker ni om bralettes?

ÖLAND









Hej!! Första heldagen här på Öland och vi tillbringade den genom att cykla till Borgholms slottsruin, vilket blev ganska långt! Men det var otroligt mysig väg. Vi stannade i Köpingsvik och sedan i Borgholm där vi köpte glass. Sedan cyklade vi vidare till det gamla slottet där vi var ett ganska bra tag. Efter det cyklade vi hem och stannade till en snabbis vid stranden, där det är såå fint.  Jag är lite småkär i fina stränder tror jag, haha. Imorgon tror jag att vi kanske ligger vid stranden och är vid poolerna. 

IVYREVEL

Länkar: 1 // 2 // 3 // 4 // 5, 5 // 6 // 7
Kolla vilka snygga kläder som är på rea på Ivyrevel's hemsida. Allt är såå fint ju. Det skulle inte sitta helt fel med det där palm setet! Måste verkligen beställa därifrån snart, Ivyrevel's kläder är ju to die for. 

off to öland

Idag åker vi äntligen till Öland! Det har blivit så att vi åkt dit årligen i jag vet inte hur många år, haha. Vi bara älskar stället, känns alltid som sommar när man kommer dit. Vi kommer hem om några dagar igen, men jag har faktiskt tidställt några inlägg. Jag kommer förmodligen också blogga ifrån mobilen eftersom att det funkade så bra förra gången! :)

Veckans bloggläsare v. 27-29

 
 
 

NY DESIGN

Min design är äntligen klar!! Jag är verkligen SÅ nöjd. Det var precis såhär jag ville ha det. Ljust, stilrent och enkelt med små detaljer. Love it!! Lite nya grejer i designen är infinity scroll, så man kan scrolla hur långt ner som helst, arkivet (uppdelade i år istället), kommentarerna och kommentarsrutan, profilen, browsern, headern (som går ut till kanten!!) och lite annat smått och gott. Vad tycker ni??
 
Om det är något som ser lite knas ut får ni gärna säga till, så ska jag försöka fixa det!

GREBBESTAD FOTON

Sån himla mysig by/ort!! Det fanns väldigt mycket att göra där även fast det var så litet. 
 
Det fanns lite butiker och restauranger vid hamnen som man kunde gå i som såg så mysigt ut!
 
När vi var där hade dem lite karuseller och chokladhjul, osv. Kul att det hände lite där!
 
Det fanns även en liten strand där vattnet var såå fint! Det såg nästan ut som att man var utomlands!
 
På chokladhjulet lyckades jag vinna ett kexchoklad, haha. Var ju tvungen att ta en bild på min vinst då det aldrig händer annars!!
 
Förresten, sorry för att bloggen varit lite tråkig nu på senaste tiden. Just nu lägger jag mer fokus på att den nya designen ska bli klar och att jag ska bli nöjd med den!! Så när den är klar kommer det komma upp grymma inlägg!

daily inspiration

bilder från weheart.

SUMMER

Alltså idag har det varit sommar!! Haha, det är den 17 juli och jag blir fortfarande överlycklig om det är varmt ute. Liksom denna sommaren?? Vad vill vädret?? Vi får njuta så länge det varar helt enkelt. Jag håller iallafall på och petar lite med designen, har kommit en bit på den och tror jag vet ungefär hur den ska vara. Hoppas verkligen att resultatet blir som jag vill! Vad har ni hittat på idag?

ny design?

Jag är så galet sugen på att fixa en ny design!
Känner att jag haft denna hur länge som helst nu...
Tror jag har lite idéer hur den hade kunnat se ut, men vi får se!
Jag hade velat att den skulle varit lite mer stilren och istället lägga
mer fokus på inläggen. Men vi får se... 
 
Hur tror ni designen blir?

HEMMA

// två bilder från grebbestad
Hej alla!! Det var ett litet tag sedan, haha. Vi är iallfall hemma igen från vår lilla semester på västkusten. Vi ska nog vara hemma nu i några dagar innnan vi åker vidare till nästa plats. Hoppas att ni gillat inläggen som kommit upp när jag varit iväg! Hade inte hunnit tidställa några, så jag fick istället blogga lite på mobilen vilket funkade bra! Tycker faktiskt att bilderna ser ganska bra ut på bloggen!

Grebbestad





Hej!! Idag har vi varit i Grebbestad och gått lite. Så himla mysig stad!! Vill verkligen besöka den igen. Det fanns en mysig hamn med lite affärer och ett litet (tillfälligt) tivoli och även en liten strand med superfint vatten! Vattnet var helt klart och det kändes verkligen som att man var utomlands. Det har faktiskt varit väldigt varmt idag, äntligen! Det ska bli skönt väder imorgon också. 

NORGE








Hej alla! Det var ett litet tag sedan, vet inte varför jag inte bloggat? Har väl bara blivit så. Häromdan var vi på ett shoppingcenter som låg väldigt nära Norge, vilket gjorde att det var otroligt många norrmän där eftersom det är billigare i Sverige än Norge. Det var så mycket folk där inne, men jag lyckades ändå hitta extremt mycket kläder för att vara mig, haha! Kan visa när jag kommer hem. Det fanns även en riktigt stor godisaffär där, herregud!  Vi åkte även en sväng in i Norge och gick lite i en stad där. 

Igår gick vi bara lite inne i Strömstad. Vädret var faktiskt förvånansvärt bra! Det kunde blir riktigt varmt. Vad gör ni idag? :)

Tuesday




Hej på er! Idag har vädret varit helt okej, ganska varmt om det inte blåst en massa. Vi har iallafall försökt oss på att fiska krabba (dock var det för kallt för mig haha) och sedan åkte vi till några öar här runt om och tittade lite. Alltså hur mysigt skulle det inte vara att bo här?? Någon som bor på västkusten? 
Nu tar vi det lugnt iallafall, och väntar på att allsång på Skansen ska börja, haha :)

DAILY DOSE OF INSPIRATION


//bilder från weheartit
Godmorgon på er! Här har ni ett collage med lite inspirationsbilder. Hoppas ni får en bra dag! 

STRÖMSTAD



Hej alla! Haha, min blogg består typ bara av en massa mobilbilder nu, men det är ju bättre än ingenting :) Det får bli en sommarblogg nu ett tag framåt med massa bilder! 

Igår kom vi fram till Strömstad, där vi gick en runda på campingen och sedan hoppade i poolen. Det var så himla varmt!! Önskar dock att värmen kunnat hålla i sig då det absolut inte är lika varmt idag... Det är otroligt blåsigt. Vi var iallafall inne en runda i staden och åt glass. Kanske inte så lyckat med tanke på att det är typ storm, men vi har iallafall fått något gjort idag. Vi får hoppas på att vädret blir bättre snart! Hur är vädret för er?

SUMMER DAY






Hej på er! Just nu är vi påväg mot Strömstad, vi har åkt nu i ett par timmar. Igår var vi inne i Varberg och kollade i lite affärer och bara tog det lugnt. Vi köpte även glass och jordgubbar och satte oss vid stranden. På kvällen efter vi ätit gick vi till en minigolfbana och spelade minigolf! Sån himla härlig sommardag :)  

VARBERG


Hej! Nu är vi på campingen i Varberg! Vi kom hit igår vid två-tiden, så vi gick runt lite på campingen och kollade läget. Vi tog även ett dopp i poolen, men det var lite för kallt för mig, haha. Idag ska vi åka in till Varberg och gå runt lite i staden och sedan ska vi nog ligga lite vid poolen igen. Vad gör ni idag? 

SUMMER VIBES

Alltså idag är vädret så himla skönt! Det ska bli riktigt bra väder nu framåt, vilket är så härligt. Hela våren och hela juni har det ju varit rent ut sagt skitväder. Är så himla less på regn och kyla nu?? Jag och min familj åker faktiskt iväg med husvagnen i övermorgon till västkusten, där vi ska vara ett ganska bra tag! Det ska bli såå skönt att äntligen komma hemifrån och bara ta semester från allting.
 
Jag vet dock inte hur det blir med bloggen... Tror inte att jag tar med min dator (kan dock ändras), och jag kommer inte tidställa inlägg varje dag. Tror nog att jag kommer försöka uppdatera ifrån mobilen! Så ifall det kommer komma upp lite halvkassa bilder här så är det därför, haha. Har ni varit iväg något nu i sommar, eller ska ni iväg?