Före/efter redigering

Här har ni lite exempel på hur mina bilder ser ut innan de är redigerade.
Om ni vill så kan jag fixa ett inlägg där jag visar hur jag oftast redigerar bilderna?
Jag tycker iallafall verkligeeeen om att ha ljusa bilder.
Så fint.

Victoria's Secret till Stockholm

Victoria's secret kommer till Stockholm! Alltså inte på flygplatsen, utan det ska bli en egen affär vid Gallerian. Även fast jag inte bor i Sthlm (bor i Skåne haha) så är jag sjukt taggad. Det kanske betyder att de ska öppna upp ännu fler butiker i kanske Göteborg och Malmö också? Det sägs att butiken ska öppna upp i slutet av september, vilket är väldigt snart. Jag är så spänd på det eftersom att jag antagligen ska till Sthlm i höst/vinter och jag har aldrig varit inne på Victoria's secret innan.
 
Är ni lika taggade som mig?!

summer pictures

Här är lite bilder från när vi var i Mölle för någon månad sedan. Saknar sommaren lite faktiskt, men ser fram emot hösten och vintern sjukt mycket också. I vinter så kommer det hända såå mycket kul, jag åker (antagligen) till sthlm, fyller 15, jul (♥), nyår och lov! Bara ca 20 veckor kvar! Najzz.
 

tgif

wohoo idag är det fredag! så himla skönt.
Allt gick bra i skolan idag, men vi har fått sjukt mycket läxor!
Till idag hade vi fyra läxor, så ingen mjukstart direkt, och om en vecka har vi vårt första prov i nian.
Men allt rullar på och allt är som vanligt igen. Så skönt.
 
Iallafall så ska jag ta det lungt ikväll (det gör jag varje fredagskväll??) och typ kolla på någon film.
Vet inte riktigt vilken dock? Något förslag på en bra film? :)

badminton

Heeej! Idag var jag på badminton träning, andra träningen för hösten.
Det var sjukt tufft och jobbigt men även otroligt kul. 
Det är så himla skönt att ha kommit in i de vanliga rutinerna igen.
Visst är det tufft att gå upp tidigt på morgonen, men det funkar.
Går ni på någon sport, eller tränar ni något annat? :)

how to survive autumn

Det är väldigt många som mår dåligt och har ångest över att sommaren är slut. Jag kan säga att jag helt klart är en av dem. I detta inlägget ska jag komma på massa fördelar med hösten, så att ingen ska ha ångest över att den mysigaste årstiden snart är här!
Hösten är helt klart den mysigaste årstiden! Tänk er att man sitter inne i soffan med en filt och varm choklad och tittar på en bra film medans regnet slår mot fönsterrutan. Hur mysigt är inte det? Det finns massa mysigt med hösten, bl.a. att löven på träden skiftar till gul och rött och att det blir kallare ute vilket betyder att man får ha på sig mer kläder!
 
Under hösten kan man ha på sig massa snygga kläder. T.ex. en stor tjocktröja med ett par jeans och converse. Det finns massa snyggt man kan ha på sig! Och jag älskar att hitta en ny, fin jacka som passar perfekt till hösten. Det är även sjukt snyggt med beanies! Det har man ju inte kunnat ha på sig på sommaren. 
 
Det är även snart jul! Bara fyra månader kvar, helt sjukt! Känns som att det precis var julafton. Och jul längtar väl alla till? Då är det ju även jullov! Och när det är jul, så är det bara ett halvt år till att det är sommar igen! 
 
Nu när skolan har börjat börjar man ju även få in sina vanliga rutiner igen, vilket är superbra. På sommaren kunde man vara uppe till 2 på natten (heheh har kanske hänt mig) och sova till typ klockan 12. Man vänder helt på dygnet! När det är skola så går man och lägger sig (oftast) i ganska vettig tid och vaknar tidigt på morgonen.
 
Tiden går även sjukt snabbt under höstterminen, och även under hela året. Dagarna bara går och går, och helt plötsligt är det november! Ett tips är att ha en nedräkning på mobilen till t.ex. julafton, eller jullov! Då ser man hur många dagar det är tills dess, och tro mig; det går undan. 
 
 
När det är höst så är man ju oftast inne, då det ofta regnar. Och det finns massa saker man kan göra inomhus! Tänk på sommaren när man var tvungen att vara ute, nu kan man vara inne utan dåligt samvete. Man kan iallafall kolla på serie, eller en bra film, rita, fota, baka, vara med kompisar, städa garderoben, göra fint på sitt rum, eller bara ta det lugnt.
 
Om ungefär 10 veckor är det ju även halloween! Det är sjukt mysigt och roligt tycker jag! Det är så kul att klä ut sig, eller kolla på andra personer som är utklädda! Man kan även äta en massa godis, haha.
 
Hoppas att ni gillade tipsen! Lycka till!
 

flowers

bilder från weheartit

ny skolväska

I helgen köpte jag en ny, asnice skolväska. Hittade den inne på accent. Det var även 20% på all handväskor, så det var helt perfa. 
Den är stor med många fack, så man får plats med mycket böcker och andra saker. älskar den!
Vad har ni för skolväska?

blue

bild från weheartit

Urban Decay, Naked Basics

Nu när jag har hunnit använda min Urban Decay Naked Basics lite grann så tänkte jag skriva lite om den. Fick ju min eftersom att en kompis var i usa. Här hemifrån kan man beställa den på lite olika sidor, men bl.a. beautybay (tror jag det heter?), som är en brittisk sida. Iallafall, så gillar jag denna paletten supermycket! Färgerna är otroligt pigmenterade, och det är superbra. Jag gillar även själva färgerna, då man kan använda dem till mycket, och att dem är väldigt vardagliga. Alla ögonskuggorna är matta, förutom den första "Venus", som är en fin vit-skimrig skugga.
 
Jag tycker helt klart att paletten är värd att köpa, särskilt om man är i usa, då den är ännu billigare där. Den har i princip alla färgerna man behöver om man vill ha en vardaglig look, men man kan även göra en lite mer "festligare" sminkning med den, då den har två mörka färger, " Faint" och "Crave".

PINK

Bilder ifrån weheartit.

tumblr

Tycker att tumblr är såå bra, för man kan få så mycket inspiration! Man kan följa massa fina tumblr bloggar och det tycker jag är jättekul! Jag har blivit lite aktivare där nu, så ni får gärna följa mig! Klicka på bilden för att komma dit.

SKOLA

Nu är sommarlovet slut! Ingen mer vila, utan nu är det bara att köra fullt ös. Dagen har varit ganska långtråkig, vi har inte gjort så mycket. Vi har fått information om lite nya grejer, och fått vårt nya schema. Vi har också gjort massa sammarbetsövningar i grupper med dem andra niorna (??) Vet ej varför, eftersom vi gått med varandra i 2 år, och vissa i 10..?? Vi ska göra samma grejer imorgon också, och på fredag börjar vårt schema. Näääjzz

dagens inspooo

bilder från weheartit

back2school tag

1. Vilken klass ska du börja i?
Jag börjar i nian! Så sista året i grundskolan.
 
2. Vilken dag börjar du?
Jag börjar imorgon, alltså den 20 augusti.
 
3. Hade du läxor över sommaren?
Nää, eller typ att man skulle kolla igenom tyska glosor och sånt, men det har inte jag gjort oops
 
4. Vad ska du ha på dig första dagen?
Jag vet faktiskt inte! Jag hade behövt åka till stan och se om jag hittar något, haha.
 
5. När vaknar du och lägger dig på skoldagar?
Jag brukar vakna runt 06.30-06.45 för att jag hatar att stressa. Jag brukar gå och lägga mig runt 22.00-22.30?
 
6. Vad är stressigast med skolan?
Helt klart läxor och prov! Åttan var verkligen jättetuff med sådant, så jag hoppas att det blir bättre nu i nian.
 
7. Längtar du till skolan?
Både och! Jag vill helst inte att sommaren ska vara över, vill ha sommar året runt haha. Men det ska faktiskt bli skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen.
 
8. Vad är roligast att fixa med för att komma tillbaka till skolan?
Köpa kläder, pennor och massa sånt :)
 
9. Vilken klass började du med smink till skolan?
Började nog att ha bara mascara i sexan, sen har det typ blivit mer
 
10. Kommer du ha ryggsäck eller handväska?
Kommer ha en axelbandsväska tror jag. Ska kolla på väskor idag också och se ifall jag hittar någon ny!

En dag i Malmö

Igår åkte jag, Wilma & Ebba till Malmö för att shoppa! Haha, det var en jätterolig dag! Vi började iallfall att först gå lite på emporia, sedan tog vi tåget till triangeln och gick där lite, och sen gick vi in mot city. Vi trodde dock att fler affärer skulle vara öppna, men det var bara några få. Så vi bestämde oss för att åka tillbaka till emporia igen haha.
Ebba, Kenza och jag.
VI TRÄFFADE KENZA! När vi precis skulle ut ur emporia första gången så gick vi förbi henne och jag och Ebba kollade på varandra och bara "Var det Kenza?!" Så efter lite om och men så gick vi fram till henne och frågade om vi fick ta bild. Hon var jättesnäll och såå fin i verkligheten också. Jag hade verkligen ångrat mig om vi inte hade frågat om bild. Det gjorde dagen ännu bättre än vad den redan var!
Såklart blev det starbucks också. Man får ju passa på när man är i Malmö hallååå
Våra påsar & starbucks. Jag köpte inte alls så mycket som jag förväntat mig dock, men fick iallafall med mig hem ett par dr denims, en t-shirt från hollister, en ögonskuggsborste och underkläder.

sunset

När vi var i Varberg bodde vi på en camping som var jättenära havet, vilket var perfekt eftersom det var så sjukt varmt de dagarna. På kvällarna var det såå fina solnedgångar, och som ni ser så fotade jag lite då. såå härligt

Sminkbord

Vet inte om man riktigt kan kalla detta sminkbord, men det är iallafall en byrå som innehåller bl.a. smink, hårgrejer m.m. Så ser det ut just nu, har mitt vanligaste smink i en muji låda, borstarna i en hållare (eller vad heter det??) från Ikea och lite parfymer. Har även en spegel som står till höger.

Gina tricot

 

Svaren på frågestunden, del 2

Del 2 av frågestunden!
Längd?
Tror jag är typ 1,65? Om jag inte växt mer då.
 
Vilket ämne i skolan gillar du mest, och vilket gillar du minst?
Det jag gillar mest är nog bild och matte, och det jag gillar minst är kemi och tyska.
 
Vad har du tänkt gå för gymnasieprogram?
Är inte alls superinsatt i det, men av något test jag gjorde så fick jag estet.
 
Drömjobb?
Vet faktiskt inte! Finns många bra jobb.
 
Bästa vän?
Har många bästa vänner :)
 
Vad är du mest rädd för?
Att någon familjemedlem eller vän blir skadad eller något ännu värre.
 
Vilken klass ska du börja i?
Nian.
 
Det bästa du vet?
Perfekta sommardagar, och även när man är utomlands, i något varmt land.
 
Singel?
Ja.
 
Bra egenskaper hos dig själv?
Jag är kreativ, snäll och omtänksam.
 
Dåliga egenskaper med dig själv?
Jag är väldigt envis, lite för blyg ibland och antagligen jobbig för dem som känner mig, haha. Jag har även sjukt dåligt tålamod!
 
Vad skulle du vilja vara bra på?
Att rita! Försöker lära mig, men har "aldrig" tid till att sätta mig ner och börja.
 
Dina ovanor?
Jag vet faktiskt inte. Jag har säkert massa ovanor, men kommer inte på någon nu
 
Vad för sorts killar gillar du?
Sådana som gillar en för den man är, har humor, bryr sig om en, osv osv.
 
Vad tycker du är roligast att shoppa?
Älskar att shoppa kläder, måste nog säga att det är det.
 
Har du köpt fler Baby Lips? 
Haha, nej det har jag inte. De jag har är Pink Punch, Peach Kiss & Cherry Me. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag att baby lips var sjukt överhypat. Dem var faktiskt inte så bra som jag förväntat mig.
 
Har du nån drömväska?
Jag vet inte! Just nu har jag en väska som jag älskar, och har haft i nästan 2 år tror jag? Den är allt jag behöver. Så för mig är det svårt att hitta en väska som är bättre än den, haha.
 
Använder du armbandsklocka?
Det gör jag ibland om jag känner för det :) Jag har några stycken klockor, så jag älskar att variera mig.
 
Vad har du för väska?
Jag har en ljusbrun axelväska, med massa fina detaljer på sig. Det är jättesvårt att förklara, men jag kan visa upp den i något inlägg :)
 
Vad för skor använder du mest?
Helt klart converse! Jag kan ha dem till allt! Just nu är det mina låga, vita converse som jag har till allting.
 
Vad för byxor har du?
Jag har massa olika. Men mest jeans, och några "chill-pyjamas byxor" typ. Fast dem är inte pyjamas byxor, hehe.
 
Använder du kjol på sommaren?
Jaa, om jag har någon fin kjol så använder jag den såklart. 
 
Vill du ha en piercing någonstans?
Om jag var tvungen att pierca mig någonstans så hade det varit i naveln :)
 
Vad har du för produkter till huden?
Jag har en makeup remover från Nivea, som då gör att man får bort sminket. Dock använder jag inte den så mycket nu. Just nu använder jag The Body Shop's Vitamin E gentle facial wash. Den ska ta bort smink och även rengöra huden, vilket funkar superbra! Den är riktigt smidig. Jag har även ett ansiktsvatten/toner från ACO. Den funkar helt okej, tycker dock om Clearasil's toners mer. Sedan har jag en moisturiser från Neutrogena, det är deras Pink grapefruit oil-free moisturiser. Den är riktigt bra och luktar supergott!
 
Vad för nagellack har du?
Haha, jag kan tyvärr inte skriva alla här, jag har en del hehe. Men jag har massa olika, bl.a. Essie's cute as a button, & China Glaze's Float on. 
 
Vilken eyeliner har du?
Jag använder inte eyeliner så mycket, men jag har iallafall Maybelline's Master precise. Den är jätte braaa. Dock börjar min bli lite gammal nu.
 
Har du lärt dig måla eyeliner?
Haha, njaa. Vet inte. Som sagt brukar jag ju inte ha eyeliner så ofta, men när jag väl har det så tar jag inte jättemycket.
 
Har du gjort hårinpackning?
Jadå! Gör det ungefär 2 gånger per vecka.
 
Hur ofta tvättar du håret?
Jag brukar göra det varannan dag.
 
Vad rakar du dig med?
Använder mammas rakapparat, haha.
 
Använder du armband/halsband?
Såklart.
 
Hur noppar du dina ögonbryn?
Haha, supersvårt att förklara det. Men just nu har jag ju dem som jag vill ha dem, och då plockar jag bara efter den formen.

Träningsapp

Jag laddade ner appen för någon dag sedan, och jag tycker redan att den är superbra! Visst, den kanske inte ser jätterolig ut inuti, men den är bra. Jag har känt att jag behöver komma igång lite igen, eftersom att jag nästan aldrig var ute och sprang på sommarlovet, eheh. Jag ska börja springa snart igen så att jag får upp kondisen också, haha.

min dag

Hejsan alla! Idag har inte jag gjort något speciellt. Det är tyvärr så mina dagar ser ut just nu :// Men jag måste verkligen försöka hitta på grejer nu innan sommarlovet är slut! Skolan börjar om bara åtta dagar. Helt sjukt. Iallafall så hade jag behövt rensa min garderob på höstkläder så att jag kan se vad jag behöver nu när skolan börjar. 
 
Är det något speciellt inlägg ni vill att jag ska posta? Jag har lite halv bloggtorka så det hade varit supersnällt om ni hade kunnat kommentera lite förslag på vad jag kan blogga om! :)

TVD.

För någon vecka sedan började jag kolla på en ny serie, vampire diaries. Även fast jag har massa andra serier att kolla på.. typsikt mig. Jag tycker att den är såå bra än så länge! Får se hur lång tid det tar för mig att tröttna på den också, haha. Kollar ni på the vampire diaries?

Svaren på frågestunden, del 1

Detta är del 1 på frågestunden, fler svar kommer!!
Vad har du för kamera?
Jag har en Sony a300 (var tvungen att dubbelkolla, hehe). Den funkar bra för mig, men det finns många fler kameror som är bättre.
 
Bästa med att blogga?
Så svår fråga! Kanske dem fina kommentarerna? Och att man har allt "dokumenterat", så man kan gå tillbaka ett år och se vad man gjorde då.
 
Hur började du blogga?
Haha oj, kommer inte riktigt ihåg faktiskt. Men jag började iallfall på bloggplatsen.se, som funkade bra då, det var enkelt att fixa designen osv. Men sedan kände jag att jag ville utveckla min blogg mer, göra den personligare, så då bytade jag hit.
 
Favorit bloggar?
Såå svårt. Har många som jag tycker om mycket! Men mina favoriter just nu är nog, linnahlborg.se, zaralarsson.se, clarahenry.se och keela.se.
 
Vilka bloggar följer du dagligen?
Haha, guud det är jättemånga! Men iallafall, dem där uppe, johannabloggar, Josefine Olsson, m.fl :)
 
Vad är ditt mål med bloggningen?
Vet faktiskt inte. Jag bara gör det för att det är kul, och att jag gillar att dela med mig saker jag gör. Men det hade ju varit superkul om man hade kunnat få lite fler läsare :)
 
När började du blogga?
Jag tror det var i typ november/december 2011? Fast då var det inget seriöst, haha.
 
Varför bloggar du?
Som jag skrev innan så är det för att jag vill dela med mig om vad jag gör, och inspirera andra!
 
Favoritfärg?
Just nu är det turkos!
 
Favoritlåt?
Bang Bang med Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj, BO$$ med Fifth Harmony & Fancy med Iggy Azalea.
 
Favoritfilm?
Brides Maids, The Fault In Our Stars och Carrie (2013)
 
Favorit mönster på kläder/skor/väskor?
Bra fråga! Tycker om massa olika.
 
Favorit årstid?
SOMMAR!
 
Favorit sminkmärke?
Maybelline new york och Benefit.
 
Favorit sminkprodukt?
L'oréal Paris True Match foundation och Benefit's They're real mascara.
 
Favoritmat?
Pannkakor & thaimat!
 
Vilka serier följer du?
Pretty Little Liars, Gossip Girl, New Girl, Heroes & The Vampire Diaries.
 
Föredrar du att beställa saker från internet eller att gå i affärer?
Jag brukar faktiskt inte bställa så mycket från internet, så säger affärer. Men det är alltid kul att internet shoppa haha.
 
Vad har du för mobil?
En silvrig iPhone 5s.
 
Om du fick resa till vilket land du ville, vilket skulle det vara?
SVÅRT. Men skulle nog säga usa.
 
Om du var ett djur, vilket skulle du vara?
En katt, eller fågel kanske? Alltid häftigt att kunna flyga.
 
Tror du på spöken?
Vet ejjj. Har aldrig varit med om något "övernaturligt" men det kanske finns något?
 
Har katter 9 liv?
Kanske?
 
Vilka språk vill du kunna prata flytande?
Engelska, of course (kan ju prata det ganska bra, men jag kan ju inte ALLA orden, haha) och kanske spanska?
 
Hur fick du din iPhone 5s?
Jag hittade den på blocket, Och ja, det fanns kvitto osv. Den var helt ny, till och med oöppnad. Så jag fick en ny iphone 5s några hundringar billigare än annars, najz.
 
Vad tycker du inte om för mat?
Hmm, spenat, gröt, ärtsoppa.
 
Några saker du inte äter/dricker?
Massa fruker (äpplen, päron, plummon, banan, nektarin...m.fl) pga korsallergi för pollen, annars inget speciellt. Gillar det mesta. :))

GLASS & SOMMAR

Hahah, alltså random inlägg, men jag åt världens finaste glass häromdan :,) Haha så fin ju ! Det är typ banan, choklad och vaniljglass med chokladsås, strössel och marshmallows. Heheh.
 
Iallafall, idag är det fredag! Inte för att det gör så himla mycket nu när det är lov, men det är ändå skönt på något sätt. Dock så närmar det sig skolstarten mer och mer nu. Det känns sådär, eftersom att jag älskar när det är sommar och man kan bada och bara ha det kul. Dock så får man ju tänka positivt, detta inte är sista sommaren haha :)
Har ni haft en bra sommar än sålänge?

från usa

Min kompis var i USA, och var världens bästa som köpte hem lite grejer till mig som är svåra att få tag på här i Sverige (såklart så betalar jag). Blev superglad eftersom att detta är grejer jag velat ha så länge! ♥ Jag är sjukt taggad på att använda allting.

Göteborg

Här kommer 3 bilder från Göteborg. Vi bodde på en camping som låg lite, lite söder om Göteborg, utanför Frölunda. Campingen låg precis vid havet, och det fanns en liten halvö som var supermysig. Vi brukade gå dit på kvällarna och det var supermånga som tog ett kvällsdopp när solen höll på att gå ner.
 
När vi var i Göteborg så shoppade vi (i stan och på Frölunda torg), var på Liseberg (det var såå kul!) och åkte till Marstrand. Alltså jag älskar Göteborg.

room inspiration

Bilder från Weheartit.
Jag är så himla sugen på att göra om mitt rum! Fast jag vill inte måla om eller så, vill bara fixa lite nya saker. Jag målade om för drygt ett år sedan, som jag är jättenöjd med. Även då köpte vi lite nya möbler. Jag blev aldrig riktigt klar, det är saker som "man får fixa sen" som är kvar nu, som t.ex. att beställa bilder till min ram som hänger på väggen (som fortfarande har kvar bilderna som kom med, oops). 
 
Jag älskar att titta på inspiration på weheartit och se alla fina rum, och bli inspirerad. Dock så är det så otroligt svårt att göra om det till hur jag vill ha det, och hur det ska passa in på mitt rum. Men som ni kanske ser så vill jag ha ett ljust rum (som jag redan har) med en massa fina blommor och fin säng med massa kuddar. Så denna dagen ska jag nog fixa vid mitt rum.
 
Hur ser ert drömrum ut?