MAKEUP DUPES

Direktlänkar: MAC Fix + / NYX setting spray / Benefit the Porefessional / Maybelline Baby skin / NARS Body glow / The body shop Honey bronze / Urban decay Naked 2 / Viva la diva Nudie / Anastasia contour kit / NYX contour palette / Anastsia Brow wiz / NYX Micro brow / NYX blush / NARS blush 
 
Här har ni lite tips på lite olika sminkprodukter som är ungefär likadana, men i olika prisklasser! Alltid kul att prova det billigare alternativet för det kanske är bättre än det dyra? Har ni några makeup dupes som ni vill dela med er av?
 
(Inlägget innehåller adlinks)

NEW NAILS

Tidigare idag fixade jag mina naglar lite, målade dem med en beige färg som jag bara älskar!! Passar verkligen till allting. Jag använder verkligen mina H&M nagellack flitigt, tycker verkligen att de är bra. Vilken är er favoritfärg att ha på naglarna?

MER PÅ BLOGGEN?

Jag har en liten fråga till er; vad vill ni ser mer utav på bloggen? 
Modecollage, inspirationsbilder, foton, skönhet, vardagsinlägg, tips..?
 
Ni får gärna rösta här nere och även kommentera
om det finns något speciellt jag ska skriva om!
 
 
Vad vill du se mer utav på min blogg?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pollcode.com free polls

FRIDAY PILLOW TALK

 
 
Äntligen fredag!! Denna veckan har verkligen gått fort. Förresten har ni hört Zayns nya låt??
Alltså gud vad konstigt det är att lyssna på hans egna låt. Men den är faktiskt väldigt bra,
och jag gillar verkligen musikvideon också.
Vad tycker ni? Gillar ni den? 
 
 

iPad mini <3

 
Har säkert nämnt det tidigare men jag har ju köpt en iPad mini!! Tycker om den supermycket. Det är perfekt att kolla på youtube videos eller serier på den, eller att surfa eller bara rita som är lite svårare med min mobil. Dessutom har jag faktiskt bloggat på den, believe it or not!! Gjorde detta och detta inlägget på iPaden. Tycker faktiskt att det blev riktigt bra!
 
 

WINTER WONDERLAND


 
Alltså kolla vad fint det var ute i fredags!! Det var SÅ mycket snö, solen tittade fram lite grann och det var frost på alla träden. Så jag sprang ut med min kamera efter skolan och tog lite bilder, och mina favoriter är dem ovan. Jag älskar verkligen ljuset på dem, det blir såå fint. Nu har snön försvunnit helt och det regnar ute :// Men det är okej, haha. 
 
Har ni någon snö kvar?

GIGI HADID


Alltså Gigi Hadids stil är så himla fin!! Den är sjukt enkel men det ser ändå riktigt bra ut. Jag tror att det är väldigt enkelt att ta inspiration från hennes klädstil, och göra om till sitt eget. Hon är helt klart en stilikon.

Har ni någon stilikon som ni tar inspiration ifrån?

Ha en bättre vecka

1. Ha några grejer i veckan som du kan se fram emot.
Kan vara att ta en fika med en kompis efter skolan/jobbet eller att få kolla på sin favoritserie.
Behöver inte vara något stort, men iallafall något som man kan längta till!
 
2. Ta en dag i taget. Tänk inte på att det "bara" är tisdag t ex.
Om du tänker positivt och "njuter" av dagen så kommer det bli mycket roligare.
 
3. Ha kul. Istället för att bara längta till fredag, försök att göra det så roligt som möjligt.
Det finns alltid något, och om inte; hitta på något kul själv.
 
4. Förberedd ALLTING dagen innan, så du slipper stå och välja kläder hur länge som helst,
eller kanske slipper att leta efter något som du helt plötsligt tappat bort.
Börja hellre dagen på ett bra sätt än ett stressigt.
 
5. Gör saker som du skjutit fram på, som t ex att städa.
Du kommer må så bra efteråt och vara nöjd med det du gjort.

Veckans bloggläsare v. 3

 
 
 

BAGS

Jag är just nu ute efter en ny väska som jag kan använda lite när som helst.. Men det är så himla svårt! Jag vill ha en lagom storlek, men den ska inte vara för klumpig. Någon som har tips på någon sida eller affär som säljer prisvärda, snygga väskor?? 

SATURDAY

 
Godmorgon på er! Äntligen helg! Jag har verkligen saknat att uppdatera bloggen. Denna veckan var första skolveckan sen lovet för mig (då jag var sjuk första riktiga veckan), och den började sådär då jag var tvungen att gå hem eftersom min hosta var otroligt irriterande. Men jag kämpade mig till skolan på tisdagen, och resten utav veckan och det har faktiskt gått förvånansvärt bra. Men jag är otroligt trött att inte må 100 %.
 
Jag är fortfarande inte helt frisk, har fortfarande hosta (inte lika mycket dock, tack och lov), ont i ryggen och jag hör av någon anledning riktigt dåligt med mitt högeröra, som jag haft väldigt mycket problem med när jag var liten. Jag tror att det är pga någon slags förkylning jag har, men det känns sådär att ha haft dålig hörsel i ett öra i snart en hel vecka... 
 
Jag hoppas på att kunna bli helt frisk snart, då jag lovat mig själv att börja träna igen. Det känns otroligt segt att det blivit såhär :/ Om någon har något tips på hur man blir av med hosta (som man haft i 2 veckor), blir av med ryggvärk och hur man hör normalt med ett öra igen så får ni gärna skriva dem :))

Redigera bilder?

 
LÄSARFRÅGA: Vad använder du för redigerings program? :) /Ida
 
SVAR: Jag använder mig utav ett gratisprogram som heter GIMP. Jag har använt mig utav det nu i väldigt många år och jag tycker att det funkar väldigt bra! Är dock lite sugen på att uppgradera mig till Photoshop då det är bättre på många sätt, men GIMP är otroligt bra för att vara gratis. Jag är i princip självlärd, har väl kollat på några youtubevideos nån gång, men annars har jag testat mig fram. 
 
Du kan ladda ner det gratis HÄR. Jag har även en kategori på min blogg med lite tutorials om hur man gör olika saker. Klicka HÄR för att komma dit.
 
Jag redigerar alla mina bilder i det programmet, och jag är väldigt nöjd! Har redigerat bilden nedanför t ex.
 
 
 

Veckans bloggläsare v. 2

 
 
 

SUBURBIA

 
There's so much history in my head
the people I've left
the ones that I've kept
 
 

Årsresumé 2015, del 2

Jag köpte en superbra ansiktsmask från Lush // Campade i Åhus med min familj // Åkte till Göteborg en helg // Gjorde fransk manikyr på mig själv // Var lite nöjd med mitt rum trots allt, haha // Njöt i vårvädret med min lilla kanin Baltazar
 
 
Vi hade spexfoto i skolan och jag klädde ut mig till en hippi, haha // Jag slutade nian // Hade mitt sista skolarbete för grundskolan // Åkte till Malmö på klassresa // Var på one direction konsert (bästa detta året) // Vann 2 st body lotions på en tävling // Firade midsommar // Ritade ganska mycket
 
 
Vi åkte iväg med husvagnen och första stoppet var Varberg (älskar den staden) // Vi åkte till Strömstad och stannade där i ungefär 1 vecka // Det fanns en mysig brygga vid campingen i Strömstad, så härligt // Vi åkte en runda till Norge då Strömstad ligger så nära (första gången i Norge!!) // Vi åkte till Grebbestad och det var såå härligt där // Lite senare åkte vi till Öland, stranden är såå fin! // Älskar Borgholm på Öland, sån sommarkänsla där
 
 
Besökte Victoria's secret i Malmö för första gången // Åkte til Helsingör i Danmark // Kollade på Paper towns på bio, så bra film!! // Köpte massa grejer inför skolstarten // Gjorde bästa mellanmållet // Började gymnasiet // Hade mitt första (typ) samarbete med Desenio // Köpte mitt första Mac läppstift

Favorit just nu

 
 
SMINKPRODUKT
Måste nog vara anastasia beverly hill's contour kit! Superbra juu!
 
APP
Twitter, youtube & tumblr gillar jag verkligen just nu.
 
SERIE
Jag kollar faktiskt inte på någon speciell serie just nu,
men om jag skulle säga favoriten nu så är det nog Gossip girl.
 
 
 
PODD
Den fantastiska resan med Zara & Noel!
så himla underbar podd som är så härlig att lyssna på
 
PLAGG
Typ alla polotröjor.
Så himla varma och mysiga!!
 
MAT
Thaimat, lätt! Bästa <3
 
GODIS
Äter faktiskt inte så mycket godis, utan föredrar hellre typ chips.
Men mina favoriter är nog Polly och vanligt choklad!
 
 FÄRG
Jag har börjat gilla ljusblå/ljusturkos.
Och ljusrosa är också sjukt fint.
 
 
 
DRYCK
Alltså jag har nog ingen favoritdryck??
Varm choklad är iallafall gott, haha.
 
BLOGG
Läser så sjukt många bloggar och favoriterna ändras hela tiden!
Men just nu är nog mina favoriter Ebbas, Felicias, Lovisas och Kenzas bloggar!
 

Tisdag

 
Hej på er! Jag tror inte att jag har skrivit att jag har varit hemma från skolan dessa två första skoldagarna? Tror att jag åkt på influensa då min hals har gjort (gör) ont och jag har (är) varit hostig.. Jag får hoppas på att kunna gå till skolan imorgon för jag har missat sjukt mycket på bara dessa två dagarna..
 
Jag har absolut inte gjort nånting, skulle kanske försökt plugga lite (på något sätt, har inga böcker hemma) då jag missat en del, men det har inte blivit av. Jag känner iallafall att jag måste göra något, har blivit lite uttråkad, haha.
 
Hur har er tisdag varit?

Veckans bloggläsare v. 1

 
 
 

Måndagspepp

Årsresumé 2015, del 1

I januari (eller slutet av december) skaffade jag mig en ny dator (som verkligen behövdes!). Jag köpte även superfina tulpaner, och älskade one directions parfym you & i. Jag fyndade även en massa fina plagg på mellandagsrean!
 
 
I februari åkte jag iväg till Lanzarote där vi vilade ut i värmen (typ, vi hade ganska otur med vädret...), och jag köpte även ett nytt överlack som har blivit min saviour detta året! Jag pluggade också, och läste favotidningen Veckorevyn.
 
 
Jag satte äntligen i bilder i min tavla (som stått tom i säkert ett halvår) och jag kollade även på Insurgent på bio! Längtar verkligen till att nästa film kommer ut. Jag målade även mina naglar i en ljusrosa färg (såå fint) och köpte lite nya grejer. (Torrschampoot är bäst)
 
 
I april köpte jag lite nya smycken ifrån Glitter och jag firade även påsk med min familj.
Jag köpte ett par efterlängtade Nike skor och jag fick även tandställning!!
 
Håll utkik efter del 2!!
 

Hej söndagsångest

 
Då var det redan sista dagen på lovet.. Alltså usch, alla loven går så jäkla snabbt. Det känns sjukt konstigt att vara tillbaka i skolan imorgon, och jag har verkligen ingen aning om hur jag ska kunna vända tillbaks mina sömnrutiner, haha... Idag ställde jag klockan på 8.15 men stängde av och somnade om och vaknade typ en timme senare, great. 
 
Jag känner att jag måste bli lite peppad, tror nog jag ska göra ett inlägg med positiva saker som händer imorgon och typ lite tips och sånt. 
 
Kan inte ni lämna en kommentar med något kul som händer imorgon eller den närmaste veckan? 

Beige, black & grey

 
Direktlänkar: Beige långärmad klänning (utsåld)  // Svart linne // Mörkbeige kortärmad klänning // Grå kappa // Svart tight klänning // Brun ryggsäck // Marmorskal (utsåld) // Ljusrosa jacka // Svart ryggsäck // Ljusrosa sneakers // Vit klocka // Grå polotjocktröja // Doftljus // Svart jacka // Beige långärmad tröja // Läppstift // Beige klänning // Vinröd body
 
Inlägget innehåller adlinks.

5 saker du kanske inte visste om mig

 

Senaste veckan

 
Hittade polaroidkameror inne på Media markt! Tips!! // Fin solnedgång hem från Helsingborg // Första snön 2016
 
 
Provade en fin trenchcoat inne på gina tricot // Drack pineapple paradise från naked juice bar :) // Fikade på espresso house med några kompisar
 
 
Såå himla fint träd inne på Väla i Helsingborg // Världens finaste solnedgång // Inne på väla
 
Har varit borta härifrån ett tag nu, men nu är det dags att ta tag i bloggen! Här är lite bilder på vad jag gjort senaste veckan. Och vet ni vad?? Förra veckan köpte jag en iPad mini!! Så himla glad. Nu kan jag enklare planera blogginlägg och läsa andra bloggar. Annars har det inte hänt så mycket. Jag bara njuter av lovet, haha.
 
Vad har ni hittat på på senaste tiden?

FYRVERKERIER

 
Som dem senaste åren springer jag alltid ut med kameran vid tolv-slaget för att fota alla raketer, haha. Detta året hade jag faktiskt läst lite om vilka inställningar man ska ha för att få så bra bilder som möjligt. Tyckte faktiskt det gick ganska bra i år! Iallafall om man jämför med de andra åren, haha. 
 
Inställningar på kameran:
slutartid: 0"6, bländare: F11, ISO 100

2016

 
Gott nytt år!!  
Det är 2016! Tycker det är galet. Detta året har varit väldigt dåligt, dock så har ju såklart många bra saker hänt i det också. Jag är iallafall otroligt lättad över att det är över så att man kan börja ett nytt kapitel i sitt liv. Vad har ni för tankar om det nya året?? Själv ska jag försöka göra detta till det bästa året nånsin. Jag hoppas verkligen att det kommer hålla.
 
Tack till alla som går in på min blogg och kommenterar och gillar inläggen! Jag blir verkligen superglad av alla era kommentarer. I år ska jag försöka satsa lite mer på bloggen och verkligen försöka hålla igång den. Jag har lite idéer iallafall..
 
Hoppas ni alla får ett megabra år!! Berätta gärna om era bästa minnen från 2015! <3