Veckans bloggläsare v. 25

 
 
 
 

POSTERS

Häromdan fick jag hem ett paket ifrån Desenio.se! Jag har nämligen inlett ett litet samarbete med dem så jag fick hem några suuuuperfina planscher (alltså verkligen!!). Jag tänkte att ni får se dem lite senare när jag satt upp dem. Måste nämligen köpa ramar, haha... Men besök deras hemsida och se om ni kan lista ut vilka jag beställt! ;)

BLACK, GREY, RED

 
Direktlänkar: Vinröd tröja med krage / Grå kofta / Mönstrat linne / Randig klänning / Röd/svart mönstad t-shirt / Grå polotröja / Svart linne / Grå klänning / Vinröd polotröja
 
Kolla vilka snygga kläder! Vill så gärna köpa den randiga klänningen och den gråa polotröjan, så fina. Jag är så taggad på höstkläderna i år, det finns så himla mycket fint! Vilket plagg är er favorit?

NEW SONGS

 
 
Alltså hallå? Hur många låtar har inte släppts just idag? LYCKA!! Allt är såå bra, men favvisarna måste nog vara what do you mean (har aldrig riktigt gillat hans musik innan men detta var bra!), hair och the weeknd's ya album. Såå bra. Vilken är er favoritlåt av alla dessa?

FINALLY FRIDAY

Wohoo, finally friday!! Så otroligt skönt är det. Idag har jag mått lite halvt kasst, har haft ont i halsen och känt mig otroligt hängig.. Har även haft ont i tänderna så har inte kunnat äta särskilt mycket vilket nog gjort att jag blivit trött. Men nu är det helg och det är jag så glad över. Vad ska ni hitta på? Imorgon ska nog jag och mamma iväg och shoppa! :)

Smoothie & tandställning

Idag var jag ju och spände min tandställning och det gör såå ont nu (om någon ska få tandställning -det går att stå ut med, du dör inte). Har inte kunnat äta något riktigt nu på eftermiddagen eller kvällen så gjorde en jordgubbs- och mangosmoothie. Sååå gott. Det är en fördel med att skaffa tandställning, när man spänner den kan man göra extra många smoothies, hehe.

WHAT'S IN MY BAG

Kalender - så man håller koll på allt, anteckningsbok - för att det kan vara bra att ha, tuggummi - vem vill inte ha tuggummi i skolan?! Handkräm - så himla bra på hösten och vintern, hårborste & spegel - alltid bra att ha, miniparfym från Calvin klein - om man glömt att ta parfym hemma eller haft idrott, busskort - ifall det regnar när man ska hem haha, pennskrin - detta behöver ju alla, pengar (i en korthållare) - såå bra att ha pengar med sig, vet aldrig vad man hittar, läppbalsam & handsprit - det behövs.

BOKAT KLIPP- OCH SLINGTID

Nu har jag äntligen bokat klipptid! Det är dock inte förens om tre veckor jag fixar håret, men så får det bli. Jag hade tänkt klippa av allt slitna och kanske lite till, och sedan slinga det ljusare. Har kollat på lite bilder på balayage och det ser såå fint ut! Vi får helt enkelt se hur det blir. Lovar att före och efter bilder kommer, haha :)

WEDNESDAY

Hej på er! Onsdag redan, tycker att dagarna går så himla snabbt! Tycker faktiskt att det är ganska kul att vara i skolan (believe it or not) eftersom vi gör ganska kul grejer på lektionerna, så allt går ganska snabbt. Idag har det dock varit lite segt då vi hade fyra lektioner på eftermiddagen...
 
Imorgon ska jag dock till ortodontisten och fixa min tandställning, ska nog få en kedja så att gluggarna dras ihop (var ju tvungen att dra ut 4 tänder innan så att alla tänder skulle kunna bli raka då dem låg lite över varandra). Men allt går bra med den! Jag har ju vit tandställning där uppe (en sånhär) så den syns inte alls mycket vilket jag är så glad över. Det är faktiskt inte alls så jobbigt att ha vit som man tror, det kändes i början som att extremt mycket mat skulle fastna där, men det är egentligen inga problem. Jag har ju haft tandställningen nu i nästan exakt 5 månader vilket är helt sjukt! Det har gått så otroligt snabbt, verkligen. Nu är det snart bara 1 år till ifall jag inte får ut den innan. Tagga!!

HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

 
Det var jättemånga som ville att jag skulle visa hur jag redigerar mina bilder! Så här är i princip hur jag gör. Jag använder mig utav redigeringsprogrammet GIMP, som man faktiskt kan ladda ner helt gratis. Jag tycker verkligen att det är superbra och jag har inte ens tänkt tanken på att byta till Photoshop även fast jag redigerat bilder och annat i mer än tre år.
 
 
1. Jag öppnar alltid bilden jag ska redigera på ett nytt lager och inte som bakgrund eftersom att jag vill förminska bilden så att den får plats på bloggen. Sedan ändrar jag lite i kurvan så att bilden blir ljusare, vilket jag älskar. Kurvan hittar ni om ni klickar på "Färger" högst upp, precis som alla andra förutom när man ska göra bilden skarpare.
 
 
2. Efter det ändrar jag färgerna i bilden lite grann. Jag vill t.ex. att bilden ska se varmare ut, och då drar jag lite åt "röd" och "gul". Detta kan var väldigt viktigt ifall bildens färger blivit helt galna när man fotat, för då kan man bara enkelt fixa det sedan. 
 
 
3. Denna delen älskar jag, haha. Nu brukar jag göra så att färgerna blir skarpare, så att t.ex. dem blekare färgerna lyser upp mycket mer och blir mer färgglada (if that makes sense?). Ni förstår nog när ni testar. Det är ganska viktigt att inte överdriva med detta då det kan se otroligt onaturligt ut. 
 
 
4. När jag redigerar mina bilder brukar jag även göra dem skarpare. Detta gör väldigt mycket i bilden, den ser väldigt mycket mer proffsig och bra ut. Men samma sak här; gör inte bilden för skarp för även det kan se vädligt konstigt ut! Efter jag gjort det så ändrar jag ibland ljusstyrkan lite igen eftersom man ser mer hur slutresultatet blir, så man kan fixa till det sista.
 
 
5. Ibland när jag redigerar mina bilder så kan jag även lägga på ett "filter" så att ljuset ser lite annorlunda ut på bilden. I programmet jag använder finns det inga färdiga filter (vad jag vet), så jag gör mitt egna. Börja med att lägga ett nytt lager ovanför bilden, och sedan väljer du verktyget som är markerat på verktygslådan på bilden. På "verktygsalternativ" väljer du vilken sorts toningsverktyg du vill använda, och välj det jag har! Efter det bytar du färg på färgerna du har till ljusorange, vit, ljusrosa, etc (någon ljus färg). Efter det tonar jag ut färgen (där det står opacitet längst upp till höger) för att det ska se mer naturligt ut.
 
 
6. Här är slutresultatet!! Så svårt är det faktiskt inte. Om ni har några frågor så är det bara till att kommentera, jag svarar på allt! Hoppas ni tyckte det var kul att se hur jag redigerar mina bilder :)

POSITIVE MIND

Hoppas alla har en bra tisdag! Tänkte peppa er med lite fina bilder och superbra citat!! Älskar verkligen tänket att man ska tänka positivt för att få ett positivt liv då det verkligen stämmer! Testa själva. Kram!

MINST 5 FRÅGOR I Q/A

Lovade ju att alla som ställde minst 5 frågor under min q/a skulle få en länk, and here it is!! Besök dessa superfina bloggarna <3
 
Amanda // Emilia // Josefine // Janelle // Johanna

VECKANS BLOGGLÄSARE V. 34

 
 

BEFORE I DIE...

Det finns så mycket grejer jag vill göra i framtiden, ser så mycket fram emot efter att jag tagit studenten! Åhh, kan inte vänta. Vad vill du göra innan du dör?

FÖRE / EFTER REDIGERING

Här är några före och efter bilder på hur jag redigerar mina bilder! Ibland kan det bli väldigt stor skillnad, och ibland lite mindre.
Jag tycker verkligen att det gör så mycket att redigera sina bilder, dem blir så mycket finare att kolla på!
Om ni vill så kan jag göra ett inlägg där jag visar hur jag redigerar dem? :)

FALL OUTFIT

Alltså kolla, hur fin outfit? Idag köpte jag faktiskt en liknande klänning då jag tänkte att den nog kan vara otroligt fin till hösten med strumpbyxor och höstaccessoarer, men också nu, när det fortfarande är ganska varmt är den ju perfekt med bara ben. Vad tycker ni? :)

FRIDAY

Hej på er!! Äntligen fredag! Så himla efterlängtat, verkligen :) Usch, tyvärr ligger inspirationen på bottnen just nu, som ni märkt så har jag inte publicerat särskilt många inlägg denna veckan, och det är ju just för att jag varit så trött och inte riktigt hittat någon inspiration. Men jag ska planera massa och så, så det blir säkert super snart igen! Jag har ju denna helgen nu så att det ska bli bättre nästa vecka.
 
Ni har väl också börjat skolan nu? Vilken dag började ni? Vi började köra efter schemat igår och jag är redan slut, haha. Kurserna verkar faktiskt ganska roliga ändå, så det ska bli kul att se hur allt kommer bli. En sak som är så bra med att gå ekonomi är att man kommer träna mycket på att redovisa framför klassen och ha tal, osv. Jag tycker just nu att det kan vara lite jobbigt, men det kommer bli så mycket bättre vilket jag är glad över.

HÅRFÖRÄNDRING?

// Mitt hår efter förra sommaren då det blekts så mycket (det är dock mörkare detta året då solen inte varit framme lika mycket...)
 
Jag behöver verkligen klippa mig då mitt hår känns så himla tråkigt. Tycker att jag typ inte kan göra någonting med det för att det ska se snyggt ut... Jag har faktiskt funderat väldigt länge på att slinga mitt hår ljusare, då jag verkligen ääälskar att ha ljust hår. Jag hade så himla blondt hår när jag var liten och jag vill verkligen få tillbaka det! Detta hade faktiskt blivit första gången jag färgar/slingar mitt hår, har aldrig innan gjort något sådant med det.
 
 
Vi får se! Vad tycker ni?

Från sommarlov till gymnasiet


Heej på er!! Tänkte bara säga att jag är ledsen att uppdateringen varit så dålig denna veckan. Jag har ju precis börjat gymnasiet så det är många nya intryck och väldigt mycket som är nytt, vilket tar på krafterna. Tyvärr så slutar vi ganska sent varje dag nu, men jag ska faktiskt försöka tidställa inlägg så att jag slipper stressa fram något halvdåligt på så kort tid som möjligt. 

Det har varit en sån himla stor omställning från ett sommarlov där jag verkligen inte gjort någonting, till att ha börjat skolan där det händer massor. Jag kommer såklart få in mina rutiner, och då tror jag att det blir mycket enklare och att jag kommer kunna blogga bättre. Hoppas ni förstår! Godnatt! <3

FJÄRDE SKOLDAGEN

Hej på er! För lite mer än en timme sedan kom jag hem från skolan och var verkligen helt slut. Det har varit så sjukt varmt idag och man har suttit inne i skolan och typ svettats ihjäl haha.. Såklart slutade vi halv fyra också, så jag var verkligen helt slut. Det är lite konstigt just nu eftersom man vet inte riktigt vart man ska ta vägen när det är rast, man hittar inte till alla salar (SÅ stor skola) och man vet knappt vilka lärare man har. Allt känns bara så himla rörigt nu när allt precis dragit igång, men det kommer ju bli bättre med tiden.
 
Annars känns allt så himla bra, klassen är verkligen super. Vi alla har redan börjat känna oss bekväma med varandra trots att det bara gått fyra dagar och det finns några stycken som det känns som att man kännt så mycket längre än vad det faktiskt är. Jag tror det kommer bli riktigt bra faktiskt :)

PLUGGTIPS

 
1. Sitt på en bekväm och lugn plats. Det är viktigt att du ska kunna fokusera när du pluggar och inte bli distraherad av annat. 
 
2. Lägg undan mobilen medan du pluggar. Det är så svårt att kunna plugga om det är tre stycken som sitter och smsar med dig samtidigt. Med detta tipset blir man verkligen så mycket mer fokuserad!
 
3. Ta en paus efter du pluggat i 20 minuter. Detta gör att du håller fokusen uppe istället för att den bara dalar neråt och du blir trött och hängig. Detta gör även att det blir enklare att komma ihåg allting. Pausen behöver bara vara typ två minuter, och DÅ kan du kolla mobilen och kanske röra på dig lite grann.
 
4. Planera. Planera vilka läxor du ska göra först, hur du ska göra dem, osv. Dela upp allt plugg på flera dagar så att du inte sitter där sista dagen och råpluggar, vilket inte är så smart.
 
5. Ta hjälp av andra. Om det är något du inte förstår så är det såå viktigt att du frågar andra om de kan hjälpa dig. Du kan fråga ett syskon, en förälder, en kompis eller en lärare efter lektionen. 
 
6. Börja att plugga när du är som piggast. Om du ska plugga när du kommit hem från skolan, ät något först och börja sedan direkt. Det är heelt omöjligt att plugga när man är trött.
 
7. Ha mål för vad du ska klara. Om du får 20 glosor i engelska så kan du ha som mål att du ska klara minst 17 stycken av dem om ni har glosförhör. Detta gör att man jobbar mer och känner att det finns någon mening till att man pluggar.
 
8. Ha en städad arbetsplats. Om det är stökigt kan det lätt bli rörigt och man hittar inte vad man ska ha, och det blir inget bra. Ha det istället städat och rent, det brukar funka för mig!
 
Har ni några bra pluggtips som ni vill dela er med av? 

MAKEUP WANTIES

Direktlänkar: Viva La Juicy // NYX setting spray dewy finish // L'oréal Telescopic mascara // OPI nail polish // Clean Warm cotton perfume // The balm mary-lou manizer // Beuatyblender micro mini // The balm bahama mama
 
Gjorde ett litet kollage med lite makeup wanties från parfym.se och brallis.se! Jag måste verkligen köpa den där highlitern snart, den verkar vara såå fin! Jag har ju ingen highliter... Och beautyblendersen hade också varit så kul att testa. Dock så känner jag att jag måste köpa kläder istället för smink, haha...
 
Förresten så kommer ett inlägg med pluggtips upp senare ikväll, så håll utkik efter det!! :)

Q/A -ANSWERS PART TWO

Har du någon förebild?
Ja, det har jag faktiskt! Jag har  aldrig riktigt haft någon förebild, men i våras “upptäckte” jag Hanna Friberg (Hannalicious) och Ellinor Löfgren (Pdotter) haha. Dem är grymma så jag tycker verkligen ni ska kolla in deras bloggar och podcast Måndagspepp (som är grym) Cred till dem!!
 
 (bilder från google)
 
 
Vilken linje ska du börja nu till hösten?
Jag har precis börjat linjen ekonomi! Just nu vet jag inte riktigt vilken inriktning jag vill ha, man kan välja mellan ekonomi eller juridik. 
 
 
Säg 3 bra saker om dig själv.
Kreativ, omtänksam & nyfiken.
 
 
Vad är det bästa du vet med livet?
Gud vilken svår fråga! Alla olika valmöjligheter kanske?? Man kan göra precis vad som helst, bara man vill! Om man tror på sig själv kommer man långt.
 
 
Har du några djur?
Jag har faktiskt en liten kanin som heter Baltazar! Han är 1 ½ år gammal :)
 
 
Kommer du sakna dina kompisar på gymnasiet som du inte ska gå med?
Ja, det är klart! Usch, skolavslutningen i nian var så himla hemsk, alla bara grät haha. 
 
 
Nämn 3 bra och 3 dåliga egenskaper med dig själv.
Kreativ, omtänksam, nyfiken (som sagt) och blyg, tidsoptimistisk (?), och glömmer ofta bort saker haha.
 
 
Bästa sommarminnet genom tiderna?
Måste varit när vi bilade ner till Italien för fyra år sedan! Alltså wow, den resan!! Så himla magisk. Vi bilade alltså genom hela Tyskland (stannade någon natt i Nürnberg) och sedan genom Österrike (stannade i Salzburg) och efter det åkte vi vidare till Caorle i Italien. En dag åkte vi också på dagsutflykt till Venedig, världens häftigaste stad, verkligen. På vägen hem stannade vi en natt till i Nürnberg. Om ni någonsin funderar på att bila i Europa, gör det!!
 
Drömresemål?
Åhh, det finns så himla många platser jag vill till! Men kanske London, USA, Australien, Karibien och Grekland.
 
Tränar du? Isåfall vad?
Jag var ute och sprang första gången på SÅ lång tid häromdan. Ska försöka ta tag i det och även börja gå på pass på något gym.
 
Vad brukar du mest spendera pengar på?
Kläder och smink, helt klart!! 
 
 
 
Om du fick 1 miljon, vad skulle du göra med dem pengarna?
Först och främst, skänka en hel del till välgörenhet helt ärligt. Sedan skulle jag väl delat med mig till nära och kära och även åka ut och resa, haha. Jag skulle nog sparat ganska mycket också.
 
 
Kan du inte visa lite bilder på det du ritat?
Visst kan jag det! Tyvärr har jag inte ritat så mycket den senaste tiden, så ni får se en gammal bild!
 
 
Vad har du gjort i sommar?
Jag skrev faktiskt ett inlägg om det för ett tag sedan, kolla in det HÄR!
 
 
Ska du utomlands i år?
Inte i år, men vi åker nog iväg till Kanarieöarna i februari! :)
 
 
Något du vill köpa just nu?
Nya höstkläder!! Är så taggad till det. Jag vill (och har velat SÅ länge) köpa Naked 3 paletten, så fin :(
 
 
Har du några tips om hur man får tillbaka motivationen och peppen?
Tänk positivt, och istället för att se problemen i allt, hitta lösningen istället! Lyssna på glad musik, gör vad du tycker är kul, kolla på fina bilder på weheartit eller tumblr, läs bloggar eller tidningar, umgås med människor du gillar eller bara ta det lugnt. Motivationen försvinner ibland, men du hittar alltid tillbaka till den för eller senare.
 
 
Vilken låt går på repeat i dina hörlurar just nu?
Alltså åh, har ingen riktig låt som går på repeat just nu... Måste fixa nya låtar till min spotifylista så jag hittar just den låten haha! Någon som har något låttips?

BOMBERJACKET

Jag fick faktiskt en fråga om var jag hade köpt min bomberjacka! Den är i märket Only och jag köpte den inne på Vero Moda. Den är perfekt att använda snart när det börjar bli lite kylligare ute, och riktigt snygg är den också! Det är faktiskt en sådan jacka som man kan vända ut och in, och då blir jackan leopardmönstrad vilket är så kul! Jag älskar verkligen den, har velat ha en sådan så länge.
 
Vad kommer ni använda för jacka i höst?

FÖRSTA GYMNASIEDAGEN

Första dagen på gymnasiet avklarad! Allt gick faktsikt bra. Eftersom jag bor i en sån liten stad så har vi bara två stycken gymnasium (om man inte vill gå någon annanstans) så jag hamnade med en hel del som jag gått i samma klass som innan, vilket faktiskt kändes ganska skönt. 
Vi var bara i skolan några timmar, där vi gick igenom lite grejer om skolan, fick våra skåp och en extremt liten rundvandring, haha. Sedan fick vi äta i matsalen och efter det fick vi gå hem.
 
Om jag ska vara helt ärlig tror jag att detta kan vara bli en väldigt bra klass, så allt känns bra :) Imorgon ska vi nog gå igenom lite mer skolgrejer och sedan ska vi göra "sammarbets"-övningar... Haha usch, sådana är hemska..

Veckans bloggläsare v. 33

 
 
 

Tankar inför gymnasiet

 
Då var det redan sista kvällen på detta sommarlovet.. Känns så overkligt, vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Sommaren har bara flygit iväg och det är otroligt skrämmade då allt gått så himla snabbt. Jag har så många blandade känslor just nu; jag är nervös, taggad, lite ledsen men också lite glad. Jag bara älskar sommaren och friheten man har så det känns så himla konstigt att det är slut och att jag får vänta 10 månader till nästa gång. Inte nog med att skolan börjar, jag ska helt enkelt börja gymnasiet.
 
Just nu känner jag bara att jag vill vara hemma och låta allting vara eftersom att det är så extremt många utmaningar som väntar. Men samtidigt vill jag anta utmaningarna och se fram emot allt nytt. Det är så otroligt många frågetecken runt mig just nu, vilka kommer gå i min klass? Hur kommer lektionerna vara? Vilka lärare ska jag ha? Kommer jag trivas? Kommer jag orka allt? Vad kommer hända under dessa tre åren? Det tar aldrig slut. Förhoppningsvis får jag svar på dem flesta frågorna imorgon.
 
Jag kände bara att jag var tvungen att skriva lite hur jag känner eftersom jag har så mycket känslor inom mig. Allt kommer säkert bli bra i slutändan, men jag vill veta det säkert NU. 
Hoppas ni får en fortsatt bra kväll, kram!

back 2 school shopping

 
Nu har jag i princip köpt allt inför skolstarten... Nu när man börjar på gymnasiet behöver man ju hur mycket som helst! Annars har man ju fått det mesta av skolan. Om ni undrar var något kommer ifrån kan ni bara kommentera! :)

HOW TO: MANGO- & STRAWBERRYSMOOTHIE

Jag har ju börjat älska mango- och jordgubbssmoothies, så tänkte att jag skulle dela med mig hur jag gör för er! Det är verkligen superenkelt och tar typ 5 minuter att göra, så det är perfekt mellanmål efter man kommit hem från skolan. Såklart så kan ni byta ut youghurten till typ fil, eller ta hallon istället för jordgubbar. Man kan precis hur man vill. 
 
Om ni ska testa, let me know! :)

Vad vill ni ser mer utav i bloggen?

Det hade varit kulatt veta lite mer vad ni vill se här på bloggen. Därför gjorde jag en enkel liten spalt där ni kan rösta! Om det är något annat speciellt inlägg så kan ni bara kommentera det här under!
 
Vad vill ni se mer utav i bloggen? ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pollcode.com free polls

SATURDAY

Hej på er! Innan idag var jag iväg och köpte lite grejer inför skolstarten, som jag är såå nöjd med. Jag hittade faktiskt bla en bomber jacka som jag letat efter länge. Nu ska vi iväg och fira min kusin som fyller 4 år! Jag har tidställt ett inlägg till lite senare ikväll, så kolla in runt 20-tiden! Kram!

FASHION INSPO

// Bilder från weheartit
Här är lite inspirationsbilder på grymt snygga outfits som jag hittade på weheartit! Allt är såå fint.
Vad tycker ni?

Q/A -ANSWERS PART 1

Favoritmat?
Pannkakor, thai och kyckling med currysås (som jag inte ätit på SÅ länge då min vita tandställning blir lite gul/grön haha)
 
Favoritaffär?
Om det står mellan alla affärer som jag faktiskt varit inne i; River island, Lush, Sephora, Gina tricot, Bikbok, Hollister och Victoria’s secret
 
(bilder från google)
 
Favoritserie?
Just nu; Pretty little liars! Annars gillar jag även Vampire diaries, Gossip girl och Heroes.
 
Favoritdjur?
Måste nog säga katt, kanin och hund!
 
Favoritlåt just nu?
Nothing left - Kygo &  How deep is your love - Calvin Harris
 
 
 
Vilka bloggar följer du?
Herregud, jag följer hur många som helst. Mina favoriter just nu måste nog vara Kenza, Keela, Hannalicious, Pdotter, Zara Larsson & Caty!
 
Varför började du blogga?
Jag tror att det började med att jag hittade andra bloggar som var så himla fina och intressanta, så jag tänkte väl att "detta kan jag med göra". Jag laddade ner ett redigeringsprogram (som jag fortfarande använder idag, haha) och började helt enkelt blogga för att det verkade kul. Jag var ju bara 12 år gammal och mina inlägg var ju inte särskilt bra när jag kollar tillbaka till dem idag haha. Usch min gamla blogg är otroligt pinsam...
 
 
I vilken kategori skulle du lägga din blogg under?
Jag tror nog jag skulle lägga den under livsstil eftersom jag skriver en del om min vardag. Men det är ganska svårt att kategorisera den då jag faktiskt bloggar om det jag tycker är kul, och då blir det lite allt möjligt.
 
 
Vad har du för dator?
Jag köpte faktiskt en ny dator i januari (tror jag?) efter att ha haft min gamla i typ fyra år.. Men den jag har nu är en Acer Aspire V och den gillar jag verkligen supermycket! Lagom storlek, lätt, bra batteri, snygg, osv. 
 
 
Vad har du för kamera?
Den jag äger är en Sony A300, men jag använder inte den just nu pga problem med objektivet och att det blir sjukt svårt att få bra bilder med den. Så istället använder jag familjens Canon EOS 500D som jag typ tagit haha.
 
 
 
Hur ser dina framtidsplaner ut?
Efter studenten hade jag nog velat jobba, spara ihop pengar och sedan RESA! Det är typ min dröm. Det hade även varit kul att testa på att vara au pair någonstans i världen. När jag känner mig redo hade jag velat börja plugga någonstans. Det kan vara antingen i Sverige eller utomlands, det får jag se då! Det jag känner just nu är att jag vill se världen.
 
Vart vill du bo när du blir äldre?
Så himla svår fråga då jag inte har någon aning! Jag vet iallafall säkert att jag någon gång vill flytta utomlands, men var och när vet jag inte. Vi får helt enkelt se vart framtiden styr!
 
(bilder från weheartit)
 
Hur tror du ditt liv ser ut om 10 år?
Då är jag 26... Jag ska ha rest mycket, sett mycket av världen och även ha pluggat på universitet. Jag ska också ha ett bra jobb och helst en pojkvän, haha. 
 
Vad vill du jobba med?
Om jag ska vara helt ärlig har jag verkligen ingen aning. Det skrämmer mig lite för det finns nästan inget jobb som jag just nu känner att det är 100 % perfekt för mig. Det hade faktiskt varit otroligt kul om jag hade kunnat leva på att blogga då jag verkligen älskar det, men det står väldigt mycket jobb bakom. Dock så går det om man verkligen vill...
 
 
Vad ser du fram emot?
Just nu ser jag fram emot att börja skolan för att träffa nya människor. Annars längtar jag nog till nästa utomlandssemester och sommaren nästa år, haha. 
 
 
Vad vill du göra efter studenten?
Jobba och sedan RESA. Resa, resa, resa. Hade också varit kul att vara au pair som jag skrev tidigare.

LÄNKBYTE

Emilia är en 16-årig tjej som bor i Norrköping och driver bloggen nouw.com/emilialiljedahl. Hon ska börja gymnasiet till hösten, och ska gå ekonomilinjen precis som jag! Hennes blogg handlar om lite allt möjligt, hennes vardag, skönhet, träning och inspiration. Emilia är verkligen superduktig på att blogga och hennes uppdatering är verkligen på topp! Jag älskar hennes inlägg då dem är väldigt intressanta och fina. Hon är verkligen så duktig på att variera vad hon ska blogga om! 
 
Jag tycker absolut att ni ska spana in Emilias blogg, och det kan ni göra genom att klicka HÄR.

MY VERY FIRST MAC LIPSTICK

Finally har jag köpt mitt första Mac läppstift! Jag kan inte komma ihåg hur länge jag velat ha ett, men det har liksom aldrig blivit av att jag köpt något. Jag köpte i färgen Yash, och finishen är matt vilket jag verkligen gillar! Det är en väldigt fin nude färg, som nästan drar lite åt det orangea hållet. Det är en superbra färg eftersom man verkligen kan ha det till ALLT. 
 
Vet inte vilket jag ska köpa härnäst, hade nästan velat skaffa ett som är lite mer glansigt...

50 KR RABATT PÅ TODIEFOR SWIMWEAR

 
Jag fixade faktiskt ihop en rabattkod till er på To die for swimwear! Ange bara koden "MATILDARDN" i kassan så får ni 50 kr rabatt på valfri bikini! Låter hur bra som helst ju? Gå in HÄR för att hitta en eller flera bikinis som passar dig!
 
Todiefor har verkligen vääärldens finaste bikinsar, och jag menar verkligen det. Älskar deras "Kenzi" kollektion (bikinsarna ovan), och har väldigt länge velat ha en sådan. 
 
 
Todiefor har även väldigt många olika kollektioner som t.ex. "Dive in Neoprene" (HÄR), "Cara" (HÄR) och "Zoe" (HÄR). Det är därför väldigt enkelt att hitta en bikini som passar en själv! Ovan ser ni kollektionerna "Gypsy" och "Cara", och nedan är "Dive in Neoprene".
 
 
 
Så vad väntar ni på? Beställ hem en superfin todiefor bikini med 50 kr rabatt! :)

Torsdagspepp


Glöm aldrig att du är extremt fin som du är

THURSDAY MORNING

Godmorgon på er! Jag är otroligt stolt över mig själv då jag fixade denna goda frukosten till mig själv imorse, haha. Annars brukar jag vara så dålig på att göra frukostar, brukar bli typ en macka.. Som jag skrev igårkväll var jag i Malmö igår, vilket var supermysigt!
 
På morgonen typ klockan 7 kollade jag på sommarfinallen av PLL för jag kunde inte hålla mig till efter jag varit iväg. Jag ska inte spoila något, men blev lite besviken bara. Känns som att de som skriver serien inte alls planerat sedan tidigare att denna personen var A för att det var massa missar om man kollar i vissa tidigare avsnitt... Men aja! Vi vet iallafall vem som är A nu vilket jag velat veta i typ 3 år haha. Vad tyckte ni om PLL?

MALMÖ





Hej på er! Idag var jag i Malmö med en kompis och shoppade lite inför skolstarten. Hoppades dock på att hitta mer kläder än vad jag gjorde. Jag köpte iallafall lite skolgrejer (som jag kan vida upp sedan i ett annat inlägg), ett par jeans från hollister och mitt första MAC läppstift!! Jag är så glad.  

Hoppas ni alla haft en bra dag! 

favorit låtar

 
  
Detta måste nog vara mina favoritlåtar just nu!
Tycker speciellt om 'Nothing left', SÅ BRA!!
Vilka är era favoritlåtar just nu? Vill ha tips!

PLL SUMMER FINALE

Alltså inatt är det sommarfinalen av Pretty little liars och man kommer alltså få reda på vem A är!! Ni som också följer serien vet hur frustrerad man varit under HELA seriens gång då man så gärna vill veta vem det är, och inatt får man det. Jag funderar faktiskt på att ställa alarm inatt (då jag verkligen måste sova innan) och kolla på det då eftersom hallå?? Jag vill veta vem A är!
 
Någon mer som kollar på serien och är lika spänd som mig? Och har ni några teorier?

BACK TO SCHOOL OUTFITS

Direktlänkar: Randig top // Svart kjol // Adidas sneakers // MAC läppstift // Klocka // Vit/svart t-shirt // Boyfriend jeans // Svart blus // Vita jeans // Väska // Vit t-shirt // Bralette // Jeans
 
Här är fyra stycken outfits som lite inspiration vad man kan ha på sig nu när skolan börjar. Min favorit måste nog vara den med boyfriend jeansen, eftersom jag älskar boyfriend jeans, haha. Dem är så himla bekväma. Vilken är er favorit?

tuesday morning

Godmorgon!! Jag vaknade för ungefär en timme sedan av att det regnade! Det är inte regnat på ganska länge nu, så om jag ska vara helt ärlig så är det faktiskt ganska skönt. Idag ska jag försöka dammsuga rummet lite och jag måste börja planera vad jag ska köpa inför skolstarten! Usch, det är snart ju. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska tycka, det är sjukt nervöst men det ska ju såklart bli kul att börja på gymnasiet. 

SUMMER THROUGH MY CAMERA ROLL

One Direction konserten i juni (längtar tillbaka :() // Mysiga hus i Varberg // Spelade minigolf vid stranden // Badade i poolen i Strömstad
 
 
Den fina båthamnen i Strömstad // Vi tog en trip till den norska staden Halden (första gången jag var i Norge!) // Det suuuperfina vattnet i Grebbestad (åk dit!) // Liseberg som jag kört förbi 6 gånger på typ 4 månader haha
 
 
Såå god sommarmat, nypotatis & grillat, mums! // Finaste stranden på öland // Borgholms slottsruin // Poolen på Öland där vi badade en dag
 
 
Åt frukost på espresso house en morgon! // Började även gilla honungsmelon denna sommaren, haha // Den såå fina himlen här hemma när solen gick ner // Mysiga Helsingör någon dag sedan
 
 
Det var min sommar genom mobilbilder! Blev kanske inte riktigt som jag väntat mig, men ganska bra ändå trots vädret! Sommaren är ju dock inte slut ännu, så hoppas att det händer fler kul grejer!
 
 
 


That kind of person TAG

 

Vilket tuggummi brukar du köpa?

Extra Peppermint eller sweet mint!


Vad har du alltid i kylen?

Haha, det vanliga? Sjukt mycket iallafall


textKx eller tjex? 

Tjex!!!


Har du mjölk i kaffet?

Dricker inte kaffe, men tror nog jag hade haft mjölk i det


Apple eller android? 

Apple!


Spolar du vatten på tandborsten innan eller efter du haft på tandkrämen?

Innan! Förstår inte grejen med att göra det efter haha?


Hur står du vänd i duschen?

Jag står vänd så att jag kollar ut haha


Knyckla eller vika toapappret?

Vika!!


Hur fördriver du tiden när du åker kollektivt?

Lyssna på musik är ju det ultimata!


Fönsterplats eller gångplats?

Fönsterplats <3


Stressad eller lugn?

Tror att jag är ganska lugn faktiskt! Om något pinsamt händer så tar jag det ganska lugnt istället för att freaka ur haha.


Tålmodig eller otålig? 

Extremt otålig!! Jag kommer aldrig kunna typ fiska för jag kommer ge upp efter 10 minuter...


Planerare eller impulsare?

Skulle nog säga både och! Jag älskar att planera saker i förväg, men kan också vara ganska spontan.


Uppklädd eller nedklädd?

Men guuud vad svårt. Älskar att vara uppklädd och känna mig riktigt fancy, men det är ju så skönt att vara nedklädd.


Östkusten eller västkusten?

Västkusten!! (Även fast Öland ligger på östkusten haha)


Sover du med dörren öppen eller stängd?

Sover med dörren helt stängd.


Vilken sida av sängen sover du på?

Båda, men blir nog mest att jag ligger mot väggen.


Vilken är din fotomin? 

Haha, well jag bara ler och ser glad ut


Musik eller böcker?

Musik!!

 

SMS eller mejl?

Mejl är lite mer spännande att få, men sms är enkelt och smidigt så jag tar nog det.

 

Sött eller salt?

Salt!!

 

Kan du nå näsan med tungan? 

JA! Det kan jag faktiskt, haha. 

 

Tror du på spöken?

Jaa, fast liksom inte typ lakan som flygger runt utan mer andar/energier. 


Tror du på ailiens?

Jag tror att det finns några andra (aliens) i universum, helt klart. Vi kan ju inte vara ensamma här? Men dem kanske inte ser ut som på Star wars, haha. Det kan ju bara vara någon bakterie eller något annat.


Vad tror du händer efter döden?

Jag vet faktiskt inte. Jag försöker att inte tro att det bara blir svart eftersom det låter så hemskt. Men en liten tanke är väl att själen åker vidare någon annanstans eftersom det är ju alla personligheter, minnen, osv som inte bara kan försvinna? 

Veckans bloggläsare v. 32

 
 
 

New in, makeup

Igår när jag var i Helsingör hittade jag dessa två sminkprodukterna. Rimmel finns ju inte i Sverige (förutom Stockholm och Göteborg så vitt jag vet) så därför passade jag på att köpa denna i Danmark istället! Har faktiskt hört att den ska vara ganska bra, trots det billiga priset. BB-creamen fyndade jag på färjan tillbaka till Helsingborg där den bara kostade 111 kr! Jag har för mig att den kostar 200 kr annars. 
 
Så jag är supernöjd med mina köp! Någon som har någon av dessa produkterna?

WORKOUT?!

// Bilder från wehartit
Haha, alltså jag måste verkligen börja träna. Jag skojar inte när jag säger att jag knappt tränat något på hela sommaren... Jag har faktiskt bestämt mig att jag SKA ta tag i det nu, jag ska nog fixa ihop ett litet träningsschema eller något, för såhär kan det inte vara.. Och såklart tränar jag för att jag ska må bra och bli piggare och gladare, inte av någon annan anledning. Det är så viktigt att förstå att man tränar för att i första hand MÅ BRA. 

THROWBACK - LANZAROTE

Solnedgången från vårt hotell, så himla fint!!
 
Vid vår pool!
 
Utsikten från vår balkong. Det är så härligt att vakna upp till något sådant!!
 
Solnedgången över Puerto del carmen där vi bodde.
 
Den gudomligt fina stranden i Playa blanca! Vill så gärna bo i Playa blanca om vi åker dit en till gång.
 
Den gröna lagunen på sydvästra Lanzarote, så himla häftigt att se! Dock så var det otroligt blåsigt, haha.
 
Också på den sydvästra delen av ön. Det var så himla fint vatten! 
 
Här är några bilder som jag tog på Lanzarote i februari! Jag tog extremt många bilder där, men blev tyvärr inte så nöjd med dem.. När vi åker iväg nästa gång så ska jag vara riktigt påläst hur man tar bra semesterbilder, haha! Någon som har något tips redan nu..?
 
 

DAGEN

 
 
 
Hej! Som jag skrev tidigare idag så tog vi en sväng till Helsingör där vi strosade runt på gatorna. Jag fick faktiskt med mig hem en concealer och en bb-cream lite oväntat, men kan iallafall visa dem i ett annat inlägg. Efter Helsingör åkte vi vidare till bla Höganäs och Mölle innan vi åkte hem. Så himla mysigt!! 

LIFE HACKS - gör livet lite enklare

// bilder ifrån denna tumblr sidan
 
Här är massa smarta tips som man kan använda sig utav i vardagen! Tycker att sånt här är så kul så man verkligen kan få användning av det.

HELSINGÖR


Godmorgon! Just nu är vi i Helsingborg och ska strax ta färjan över till Helsingör. Vi tänkte gå där lite idag och sedan åka vidare någon annanstans. Ska ta bilder med mobilen så ni får se sedan! :)

HÖGRE SJÄLVFÖRTROENDE & MER LYCKA

Det är så vanligt nu att vi ungdomar har dåligt självförtroende och/eller mår dåligt.
Det är så viktigt att kunna tycka om sig själv, och kunna acceptera sig för den man är. Om man väl är där nere på botten tror jag inte man förstår hur bra man faktiskt kan må, eller hur nöjd man faktiskt borde vara över sig själv. Därför har jag gjort två listor; en som hjälper till att höja självförtroendet och en som gör att man blir gladare och mer positiv!
 
 
Självförtroende:
 
1. Ha mål som du ska klara varje dag.  Genom att sätta upp mål och sedan klara av dem gör att man faktiskt känner sig bra och nöjd med sig själv. Det behöver inte vara något stort mål till att börja med, det kan vara tex att bädda sängen. 
 
2. Ha på dig kläder du känner dig bekväm i. Detta gör faktiskt mer än man tror, jag själv har märkt att om jag tex går på stan med kläder jag känner mig mer obekväm i blir jag osäkrare, och tvärtom. 
 
3. Gör något som du är rädd för att göra. Detta hänger lite ihop med punkt nr 1, men istället för att göra något "enklare" så ska man göra något man är rädd för. Det kan vara att tex ringa ett telefonsamtal (som jag kan tycka är lite jobbigt) eller bara att göra något du aldrig vågat förut. Man mår så bra av att klara av något sådant!
 
 
Mer glad & positiv:
 
1. Börja dagen med en positiv inställning. Om du vaknar och tänker att "denna dagen kommer bli sämst" så kommer den bli det, tro mig. Du kommer då tänka på alla dåliga saker och ignorera dem bra. Om du vaknar och tänker att "denna dagen blir bra!" så blir den oftast det!
 
2. Gör om problem och negativa saker till en lösning. Om du stöter på något problem ska du istället för att vara sur och ledsen över det försöka komma på en lösning, hur du kan göra för att det ska fixa sig! Detta är en jättebra grej, och kan göra nästan alla dåliga situationer till något bra då du lär dig av misstaget! 
 
3. Var nöjd över det du har. Det är omöjligt att vara glad och lycklig om du hela tiden vill ha, ha, ha. Var istället nöjd med det du faktiskt redan har, som inte behöver vara tex en mobiltelefon utan istället att du tex har din familj, att du är frisk, att du bor i ett bra land osv. 

FOLLOW ME

 
 
Här är lite olika ställen ni kan följa mig på!
Weheartit och tumblr är jag faktiskt ganska aktiv på just nu, ääälskar båda sidorna. Bloglovin får ni gärna följa eftersom det blir så smidigt att se när jag publicerat ett nytt inlägg. Och instagram, haha är kanske inte jätteaktiv på att lägga upp bilder men älskar att vara inne på det. Ska försöka bli lite mer aktiv :)
 
Kommentera gärna om ni har något av detta ovanför så kan jag kika in!
 
// Förresten så lägger jag upp ett inlägg om självförtroende och positivitet lite senare idag! Håll utkik efter det!

NAILS

Igår målade jag mina naglar, och jag blev faktiskt riktigt nöjd. Älskar att ha en nude färg på naglarna när man är lite brun, blir så himla fin kontrast! Jag använde iallafall Depends nagellack i #408 och Seche Vite's dry fast top coat som jag alltid använder, det är SÅ bra eftersom det gör att naglarna torkar helt inom 1 minut.
 
Vilken är er favoritfärg på naglarna?

SNO STILEN - GIGI HADID

SOLGLASÖGON HÄR // CROP TOP HÄR // JEANSJACKA HÄR // SWEATPANTS HÄR // KLACKAR HÄR
 
Tänkte försöka börja göra fler sådana här ''sno stilen'' inlägg! Alltid kul att kunna se vart man kan hitta liknande kläder som kändisarna har, fast billigare. Hade ni tyckt det varit kul? Och vilken kändis ska jag göra det härnäst på?
 
 
 

DAILY INSPIRATION

// bilder från min tumblr //
Godmorgon på er! Idag är det torsdag, och ännu en varm dag! Jag är så himla glad att det är bra väder! Hur är det för er? Idag är väl tanken att jag bara ska fixa mina naglar, sola, fixa lite och bara ta det lugnt. Lite som alla andra dagar, haha. Börjar dock bli lite rastlös nu.. Vad hittar ni på idag?

JULI FAVORITER

 
Victoria's Secret, body lotion i doften ''Secret crush''
Denna body lotionen luktar så extremt gott, verkligen sommar för mig. Den har även återuktat min hud väldigt bra, och gjort huden otroligt len! Älskar att använda denna efter man duschat helt enkelt. 
 
NYX, lipliner i färgen Nude pink
Hittade denna inne i ett parfymeri i Varberg och jag har använt den SÅ mycket. Nyx's lipliners är faktiskt väldigt bra för att vara så billiga som dem är, och jag vill så gärna köpa fler! Detta är en väldigt vardaglig färg som passar till allt.
 
Neutrogena, Visibly clear black head eliminating, toner
Jag har redan bloggat om denna tonern, för att den är verkligen otroligt bra. Den är hyfsat billig (ligger under 100-lappen) och den gör verkligen skillnad. Min hud har blivit så mycket bättre efter jag använt den + matchande dagkräm.
 
Wet n wild, eyeshadow trio i färgen Walking on eggshells
Under senaste månaden har jag fått upp ögonen för highliting som är så fint! Jag har ju dock inte hunnit köpa någon highliter än (vill ju ha the balm's mary lou-manizer) så jag har istället blandat färgerna ''eyelid'' och ''browbone'' och det har funkat lika bra! Dessutom är det en väldigt fin ögonskuggspalett generellt, haha.
 
Anastasia beverly hills, brow wiz, medium brown
Äntligen har jag köpt en ny brow wiz från anastasia!! Har använt två stycken tidigare tills jag hittade en ögonbrynspenna från Loreal som jag testade ett tag. Men sedan köpte jag denna igen då jag inte kunde hålla mig längre haha. Och jag älskar fortfarande den!!
 
NYX butter lipstick, i färgen Snow cap
Tror jag hade med denna i mitt förra månadsfavorit-inlägg och jag tar med den igen. Så himla fin färg som faktiskt återuktar läpparna. Passar även SÅ bra till läppennan här ovan. Älskar det.
 
Har ni några månadsfavoriter ni hade delat med er av? Eller bara några skönhetsfavoriter generellt? Let me know!!

ÖLAND SUNSET

// Några fler bilder från solnedgågnen på Öland \\
 
Godmorgon på er! Herregud vad många det var som besökte min blogg igår, besökarrekord haha! Hoppas många av er stannar :) Idag ska jag iallafall inte göra så mycket, har inga planer iallafall. Men ska ändå fixa grymma inlägg till er! Jag har varit så himla pepp på att blogga så länge nu, och det känns riktigt bra. Det har varit många gånger det varit så och hållt i några dagar, men nu har det hållt sjukt länge och det är jag så glad över eftersom detta är riktigt kul. 
 
Hoppas ni får en fin dag!

Q/A -ask me

 
Som sagt, skriv mer än 5 frågor och jag länkar dig i ett inlägg!

MAC LIPSTICK

Jag är så himla sugen på att köpa mig ett MAC läppstift, men det har aldrig blivit av. Har gått in och kollat på dem hur många gånger som helst, men vill liksom hitta den 'ultimata' färgen att börja med, haha. Dem läppstiften ovan är lite dem färgerna jag gillar på läppstift, så om ni vet något MAC läppstift som är som dem får ni jättegärna kommentera! 
 
Har ni några andra tips på fina färger på MAC läppstift (eller läppenna)?

OFF TO THE BEACH

Idag ska vi iväg till stranden, ska bli så skönt då det ska bli typ 27 grader! Alltså äntligen är sommaren här, tog bara lite tid haha. Här i Skåne ska det vara över typ 23 grader nu hur länge som helst. Det ska iallafall bli riktigt härligt!
Och filmen igår var faktiskt riktigt bra, jag tyckte om den supermycket. Filmen var så himla mysig typ haha, så härlig. Jag gillade alla karaktärerna också! Om ni får chansen så gå och se den! :)

PAPER TOWNS

Ikväll ska jag och Wilma och hennes syster se Paper towns på bio! Jag har längtat efter det enda sedan trailern kom ut då den verkar så bra. Dock så har jag läst att vissa tyckt den var lite konstig (??), men det får vi se haha. Ska iallafall bli superkul att äntligen få se den! :)
 
Har ni kollat på filmen?
 

WHITE N GOLD

 

Veckans bloggläsare v. 31

 
 
 

PODDAR

Nu i sommar har jag verkligen älskat att lyssna på massa olika podcasts, när jag legat och solat, när jag redigerat bilder, eller bara tagit det lugnt. Min favorit är helt klart Måndagspepp, ni MÅSTE lyssna på den. Den podden har verkligen fått mig att må så otroligt bra och också hjälpt mig kunna reflektera över saker jag varit osäker på. Dem andra är också grymma, så ge det en chans!
 
Lyssnar ni på podcasts? Har ni någon ni kan tipsa om? :)

SUNSET

Här är lite fler bilder ifrån Öland som jag tog när det var en så fin solnedgång. Solnedgångarna där är helt magiska. Saknar Öland lite grann, haha. Om ni någon gång får chans att åka dit, åk till Köpingsvik! Den stranden där är så himla fin. Turkost hav med nästan vit sand!!

H&M COSMETICS

 
Igår när jag var inne på H&M såg jag att dem fått in deras nya kosmetika produkter, smink, necessärer, hårborstar, body lotions, sminkborstar, osv. Så himla kul! Jag visste lite smått innan om att dem skulle få in nytt i höst, men inte såhär tidigt! Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad. Produkterna dem hade innan kändes lite sådär, jag undvek helst att köpa något därifrån. Det nya känns otroligt lyxigt och väldigt BRA, för att kosta runt 39-99 kr. Jag kollade lite på sminket de hade, och de sålde massa olika färger på läppstift, läppennor, eyeliners, ögonskuggspaletter, nagellack, singelögonskuggor, rouge, osv.
 
Jag köpte faktiskt denna singelögonskuggan, eftersom jag faktiskt länge letat efter en sådan här färg. Och jag är riktigt nöjd. Färgen är megafin, och pigmentet är riktigt bra för att vara så billigt (59kr). Det är nog dock hållbarheten som är lite halvt bra, men med en riktig primer (jag har använt concealer) så tror jag det blir toppen. 
 
Jag tycker absolut att ni ska kika in H&Ms nya smink- och skönhetslinje! Jag själv hade gärna velat testa deras läppennor (swatchade på min hand och dem hade riktigt bra hållbarhet), sminkborstar, nagellack och läppstift.

AUGUST 1ST


Hej! Idag är det första augusti, sista sommarmånaden.. Känns lite tråkigt med tanke på att det inte ens känns som att det blivit sommar.. Jag hoppad verkligen att vi får lite fint väder nu i augusti. Idag är det åndå helt okej väder.